Noapte albă în Port pentru evitarea de zilelor negre

Noapte albă în Port pentru evitarea de zilelor negre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De duminică seară până luni dimineaţă, în Port a fost furnicar. Pompierii, jandarmii, militarii, voluntarii şi muncitorii societăţilor locale de interes local au lucrat la supraînălţarea digului de apărare.

Alături de gălăţeni, au venit să dea o mână de ajutor circa 300 de jandarmi din Bucureşti şi Ploieşti, dar şi 400 de lucrători ISU din Bucureşti şi judeţele Argeş, Prahova şi Dolj. În total, forţele MAI şi MApN mobilizare au atins numărul de 1.400 stabilit de preşedintele comitetului pentru situaţii de urgenţă, ministrul Vasile Blaga.

Echipele aduse din alte judeţe vor rămâne la Galaţi atât timp cât va fi nevoie. De reţinut că jandarmii şi pompierii sunt cazaţi în cămine şcolare, iar masa le este asigurată de Arhiepiscopia Dunării de Jos. Un gest de solidaritate remarcabil, în aceste condiţii în care chiar este nevoie de aşa ceva!   

Toţi lucrătorii MAI şi MApN au lucrat fără încetare la construirea, de fapt, supraînălţarea digului de 4,5 km, astfel încât înălţimea să ajungă la 1,5 m.

După cum deja „Viaţa Liberă” v-a informat dacă acest dig nu va rezista, există trei variante de spargere a îndiguirilor din amonte şi aval de Galaţi.

„CNSU a hotărât ca Prefecturile şi Consiliile Judeţene Ialomiţa şi Călăraşi să dispună măsurile necesare de pregătire a incintelor Călăraşi-Râul, Borcea de Sus şi Borcea de Jos pentru inundare”.

„De asemenea, Prefectura Tulcea şi Consiliul Judeţului Tulcea dispun, în regim de urgenţă, măsurile necesare pentru supraînălţarea cu cinci metri a digului de apărare a localităţii Grindu şi iau măsuri pentru pregătirea executării misiunii de rupere a digului la Cotul Pisicii, atunci când situaţia operativă o va impune”, se arăta într-un comunicat de presă al Prefecturii.

Citit 1347 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.