Teatrul Bulandra, cu „Lear” la Festivalul de la Jula

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Tabără ortodoxă în SUA - Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi va organiza în această vară cea de-a şaptea ediţie a taberei ortodoxe pentru copii, care va avea loc în perioada 21 august - 4 septembrie în Emlenton, Pennsylvania (110 All Saints Road, Emlenton, PA 16373). Pot să participe până la 80 de copii, cu vârsta minimă de 4 ani. Pentru detalii: Pr. Daniel Adrian Ene 1(585)705-9288 sau Florina Radu 1 (917) 916-0612.

* Hora canadiană - Ansamblul românesc „Hora” din Montreal, condus de Florin Sălăjan, va fi prezent pe scena festivalului folcloric „Mondial des Cultures” din localitatea canadiană Drummondville în 8 iulie - la parada de deschidere a festivalului - şi în 10 şi 11 iulie.

* Lansare de carte - Sala de conferinţe de la Accademia di Romania va găzdui astăzi, de la ora 17:00, prezentarea romanului “La farfalla dalle ali bruciate”/"Fluturele cu aripile frânte", de Ştefan Damian, poet, scriitor şi eseist român, cunoscut traducător de literatura italiană în limba română, profesor de literatura italiană la Facultatea de Litere a Universităţii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, secretar general al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor Literari.

* Operă în aer liber - Soprana româncă Elena Mosuc va evolua astăzi, pe 10 şi  pe 16 iulie în cadrul ediţiei cu numărul 16 a Festivalului de Operă în aer liber de la Avenches, Elveţia. Artista interpretează rolul titular din spectacolul "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti. Soprana româncă are programate patru reprezentaţii.

* Mariana Mihuţ e Regele Lear - Actorii Teatrului Bulandra din Bucureşti vor evolua pe 16 iulie în cadrul Festivalului Shakespeare de la Jula - Ungaria, pe scena Teatrului Cetăţii, cu piesa „Lear”, regizată de Andrei Şerban. Curiozitatea spectacolului este că piesa lui W. Shakespeare este jucată de această dată numai de actriţe, în rolul principal fiind Mariana Mihuţ.

* Sărbătoare în Italia - Asociaţia de promovare socio-culturală „Dinu Adameşteanu”, înfiinţată în 2008 la Policoro MT Basilicata, organizează duminică, 11 iulie, pentru al treilea an consecutiv, cea de-a treia ediţie a sărbătorii românilor din sudul Italiei.  Evenimentul se va derula în incinta stadionului municipal.

* Film românesc la Ierusalim - Cinematografia românească va fi reprezentată în cadrul ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Ierusalim, care se va derula în perioada 8-17 iulie, de lungmetrajul „Marţi, după Crăciun”, (România 2010), regizor Radu Muntean, şi documentarul „Lumea văzută de Ion B.”, (România 2010), regizor Alexander Nanau. Biletele se pot cumpăra online.

Citit 1407 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.