UPDATE. România s-a calificat în finala Eurovision (VIDEO)
Foto: TVR

UPDATE. România s-a calificat în finala Eurovision (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

România s-a calificat în finala Eurovision Song Contest, performanţă pe care n-a mai reuşit-o de la ediţia din 2017! Meritul este al lui wrs, care, în noaptea de joi, la Torino, a incendiat pur şi simplu sala cu piesa „Llámame”. 

 

 

wrs, reprezentantul României la Eurovision 2022 va urca pe scena marii finale de sâmbătă, 14 mai. Artistul, în vârstă de 29 de ani, alături de cei patru dansatori, a reuşit un moment excepţional în cea de-a doua semifinală a concursului, considerată şi cea mai grea. Nu mai puţin de 18 ţări şi-au disputat cele zece locuri disponibile în marea finală. Reprezentanţii României au reușit să convingă juriul și publicul că merită cu prisosinţă acest loc.

Celelalte ţări calificate în urma semifinalei de joi sunt: Belgia, Cehia, Azerbaidjan, Polonia, Finlanda, Estonia, Australia, Suedia și Serbia.

Trebuie reamintit că ultima calificare a României în finala Eurovision li se datorează Ilincăi Băcilă şi lui Alex Florea, care au făcut senzaţie la Kiev, în 2017, cu piesa „Yodel It!”.

În 2018, din păcate The Humans – „Goodbye”, a ratat participarea în marea finală. L-a fel s-a întâmplat şi în 2019, când reprezentanta ţării noastre a fost Ester Peony cu piesa „On A Sunday”.

În 2020, când ar fi trebuit să ne reprezinte Roxen cu melodia „Alcohol You”, concursul a fost anulat ca urmare a pandemiei de coronavirus.

În 2021, Roxen a urcat pe scenă cu piesa „Amnesia”, dar nu s-a calificat în finală.

 

wrs, pe numele lui din buletin Andrei Ursu, reprezentantul României la Eurovision Song Contest, urcă în această noapte, pe scena celei de-a doua semifinale a competiției muzicale. Tânărul artist va fi al 13-lea din cei 17 semifinaliști care se luptă pentru calificarea în marea finală, iar spectacolul va fi transmis în direct de TVR1, de la ora 22,00.

Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, România, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia, Irlanda vor concura, în această noapte, pentru cele zece locuri disponibile în marea finală a Eurovision Song Contest de la Torino, Italia. Fanii din ţările repartizate în a doua semifinală şi cei din Spania, Marea Britanie şi Germania decid, alături de juriile de specialitate, cine va merge în Marea Finală.

Datorită lui wrs, pe numele lui real Andrei Ursu, România intră în competiție cu ritmurile pline de energie ale piesei ”Llamame” și o coregrafie pe măsură, deopotrivă inspirată și provocatoare, la care solistul participă din plin.

„Numele meu este Andrei Ursu, cel de scenă WRS, sunt un artist din Buzău, născut în 1993. Fac multă muzică și scriu și pentru alții. Îmi place să petrec. Îmi place să dansez, am început la «Românii au talent» și «Vocea României», așa mi-am început eu cariera. Părinții mei sunt ambii dansatori și am început să dansez foarte mult, de copil, de la vreo 12 ani am început. Am dansat cu alți artiști înainte să ajung la PRO TV, am dansat cu Antonia, cu Corina Bud, Andreea Bănică, Ruby. Am învățat foarte multe lucrând pentru alți artiști. Am intrat în showbiz că să le fur pâinea celor cu care am dansat. Am învățat foarte multe de la ele”, a povestit wrs pentru Click.

Sperăm din tot sufletul ca România să intre în marea finală și să se bucure de un loc onorabil în clasamentul general! Succes, wrs!

Citit 5726 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 00:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.