Arteziană transformată în țâșnitoare, în Parcul Eminescu

Arteziană transformată în țâșnitoare, în Parcul Eminescu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

O țâșnitoare, cam atât a mai rămas din fântâna arteziană inaugurată în septembrie 2019, în Parcul "Mihai Eminescu". Dacă la început jetul de apă se înălța curajos spre cer, acum abia se mai ridică la un metru, un metru și jumătate.

"I-a rămas jetul mic", glumesc gălățenii. Unii dintre ei nu au fost deloc încântați de faptul că fostul scuar cu trandafiri de la intrarea în parc a fost desființat pentru a face loc unei fântâni arteziene care nu se poate compara din punct de vedere artistic și estetic cu cele deja existente.

Curioși să aflăm ce s-a întâmplat cu fântâna, dacă este presiunea scăzută a apei sau sunt alte probleme tehnice, Primăria municipiului Galați ne-a asigurat că sunt necesare doar câteva reglaje, care vor fi realizate.

Reamintim că modernizarea Parcului "Eminescu" a costat peste 4,1 milioane de lei cu TVA, lucrările executate de firma Rovis Lider SRL au început în iulie 2018 şi s-au încheiat în septembrie 2019. Amenajat între anii 1880-1881, pe locul fostului depozit de gunoaie din centrul oraşului Galaţi, şi inaugurat cu ocazia "jubileului" domniei Regelui Carol I, Parcul Eminescu face parte din patrimoniul istoric al oraşului. Pe Lista Monumentelor Istorice gălăţene se află nu numai parcul, ci şi prima statuie din România a poetului Mihai Eminescu, dezvelită în 1911, întreaga zonă fiind cuprinsă în Ansamblul urban "Strada Domnească".

Citit 1331 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Mai 2022 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.