"Săptămâna prevenirii criminalității" 2022 la Negrilești

"Săptămâna prevenirii criminalității" 2022 la Negrilești
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

"Săptămâna prevenirii criminalității" 2022 continuă, în cea de-a patra zi, la Școala Gimnazială "Florea Julea", din Negrilești, fiind dedicată siguranței on-line. Polițiștii de prevenire si siguranță școlară, alături de specialiștii Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au discutat cu elevii de diferite vârste despre cyberbullying, pericolele întâlnite pe rețelele de socializare, pornografie infantilă sau forme de exploatare specifice traficului de persoane. Atât temele abordate, cât si materialele folosite au fost adaptate caracteristicilor grupului țintă.

La Negrilești, elevii au făcut cunoștință cu "Eroii Internetului", program de prevenire a criminalității informatice derulat de Adfaber în parteneriat cu Poliția Română. În spirit ludic, folosind instrumentele de pe platforma on-line, copiii au aflat ce înseamnă să fii cetățean digital responsabil și care sunt pericolele de pe Internet.

Alături de materialele promoționale oferite de organizatori, polițiștii de prevenire le-au oferit copiilor și recomandări specifice pentru reducerea riscului de victimizare.

Citit 4654 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 20:29

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.