Cățea cu pui, lăsată să moară de foame

Cățea cu pui, lăsată să moară de foame
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

O gălățeancă a fost amendată cu câteva mii de lei, după ce polițiștii de la Protecția Animalelor i-au găsit în gospodărie o cățea cu nouă pui care trăiau în condiții greu de imaginat. Oamenii legii au fost sesizați telefonic despre starea animalelor, la fața locului găsind, într-un țarc, cățeaua și cei nouă cățeluși, în vârstă de aproximativ o lună. 

"Animalul era subnutrit, ca urmare a neasigurării hranei și apei în cantități suficiente, adăpostul acestuia nu era corespunzător, iar deținătorul, o femeie din municipiul Galați, nu îi asigurase asistența medicală necesară, câinele nefiind sterilizat și nici microcipat. În consecință, având în vedere starea de pericol în care a fost găsit, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor au dispus măsura plasării câinelui și a puilor în adăpost, pentru o perioadă de 45 de zile", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Stăpâna câinelui a fost amendată cu 3.000 de lei pentru nerespectarea obligațiilor de a asigura animalului un adăpost corespunzător, hrană și apă suficiente si asistență medicală.

Citit 1404 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Iunie 2022 05:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.