Dig de furat şi folosit

Dig de furat şi folosit
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

„Ieşim la o bere?”. „Unde?”. „La dig, că-i gratis”. Aşa ar putea suna conversaţia gălăţenilor care au lăsat vesele relicve, niscaiva cutii golite de Timişoreana – pe digul care protejează zona Portului de revărsarea Dunării pe timp de cod roşu.

Bun pentru construcţii? Bun

Bursa zvonurilor gălăţene spune că deja digul a devenit dublu folositor - în afara funcţiei normale de apărare împotriva apelor revărsate.

„Deja am văzut oameni care luau saci acasă. Păi, ce, sunt fraieri să-şi cumpere materiale de construcţii din Praktiker? Ştiţi cât costă un sac de nisip?”, întreabă pe mail un cititor al ziarului.

Loc de promenadă

Chiar dacă pământul din saci nu este fix pentru amenajări interioare, nu ne miră faptul că unii locuitori ai oraşului gândesc practic.

Alţii, şi mai isteţi, găsesc numai bun noul loc de promenadă Hai-să-vedem-viitura-noaptea ca să-şi scoată amicii la o bere şi un biscuit – dovadă stând cutiile şi ambalajele rămase în urmă.

Digul rămâne. Încă!

„În perioada inundaţiilor au fost folosiţi în Galaţi în jur de 500.000 de saci de nisip, zgură şi pământ. Aceştia vor fi depozitaţi, după ce va trece perioada de alertă, de către Primăria Galaţi, într-un loc stabilit de instituţie. Dacă vor fi solicitaţi să ajute la degajarea locului, pompierii vor face şi acest lucru”, confirmă locotenentul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al inspectoratului pentru Situaţiile de Urgenţă Galaţi.

„La saci”

Nu se pune însă – cel puţin deocamdată – problema degajării zonei. Deşi Dunărea este în scădere - ea măsurând ieri, la Galaţi, 643 de centimetri -, tot rămân cei 43 de centimetri în plus faţă de cota de inundaţie. În plus, dacă tendinţa persistă, ori digul dispare de la sine prin băi, bucătării, balcoane, pe sub gresie sau faianţă, ori în curând, cu atâta criză, ne-am putea trezi toţi că vrem rezervare „La saci”.

Citit 1451 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.