Directorii ISCIR, șantajați ”pe față” de șeful cel mare

Directorii ISCIR, șantajați ”pe față” de șeful cel mare
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inspectorul-șef al ISCIR a intrat în vizorul procurorilor DNA după ce a fost reclamat că ar fi cerut bani de la șefii din teritoriu ca să îi mențină în funcții. Oficialul este acuzat de luare de mită și a fost plasat sub control judiciar. 

Faptele pentru care este cercetat Viorel Părpăneață,  inspector de stat, șef în cadrul Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR), s-ar fi petrecut luna trecută, cu ocazia unei întruniri la care au participat toți directorii de filiale din țară. Cu ocazia ședinței de management, oficialul le-ar fi pus în vedere subordonaților că trebuie să ”cotizeze” dacă vor să își păstreze scaunele. Un singur șef din teritoriu i-ar fi remis suma cerută, susțin procurorii DNA. 

”Pe data de 20 mai 2022, în cadrul unei ședințe de management organizate la un hotel din Sinaia, inculpatul Viorel Părpăneață ar fi pretins de la fiecare dintre șefii inspecțiilor teritoriale din cadrul ISCIR câte 1.000 de euro lunar pentru menținerea lor în funcție și ar fi lăsat totodată să se înțeleagă că, dacă inspectorii-șefi nu sunt de acord cu această solicitare, vor fi demiși și vor fi numiți alți inspectori-șefi. Ulterior, la data de 8 iunie 2022, inculpatul Părpăneață Viorel ar fi primit de la unul dintre inspectorii-șefi din teritoriu suma de 5.000 de lei”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție. Părpăneață a fost pus sub acuzare pentru luare de mită, ca urmare a denunțului făcut. Nu a ajuns, deocamdată, după gratii, anchetatorii apreciind că un control judiciar de 60 de zile este o măsură suficientă pe durata cercetărilor. Procurorii au dispus totuși, printr-una dintre măsurile stabilite, că inculpatul nu mai are voie să exercite funcția de inspector de stat șef al ISCIR, funcție în exercitarea căreia inculpatul a săvârșit fapta.

Citit 2006 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iunie 2022 08:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.