Meşteri, expoziţii şi spectacole de muzică populară, timp de trei zile, în zona „Fata pe valuri”

Meşteri, expoziţii şi spectacole de muzică populară, timp de trei zile, în zona „Fata pe valuri”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Centrul Cultural "Dunărea de Jos” organizează, în perioada pe 24-26 iunie 2022, două evenimente, "Festivalul Iei la Dunărea de Jos" şi "Târgul meşterilor populari", ce se vor desfăşura în zona pietonală Spicu - "Fata pe valuri".

"Festivalul Iei la Dunărea de Jos" se desfăşoară în cadrul Programului "Valori ale Culturii populare din județul Galați" şi va debuta vineri, 24 iunie, de Sânziene, la ora 11,00, în zona pietonală centrală Spicu - "Fata pe valuri", unde timp de trei zile se vor organiza expoziții de cămăși tradiționale, șezători și ateliere de lucru, demonstrații meșteșugărești, momente artistice, dar și Târgul meșterilor populari, aflat la ediția a XX-a.

Pe 24 iunie, de la ora 19.00, gălăţenii sunt asteptaţi la un spectacol susținut de Ansamblul Folcloric "Doina Covurluiului" împreună cu invitata specială Adriana Ochișanu, iar în seara de 25 iunie, pe scena amplasată în zona Fântânii "Fata pe valuri" va urca cunoscuta interpretă de muzică populară Laura Lavric.

Gălăţenii sunt aşteptaţi de organizatori îmbrăcaţi în ie populară, sărbătoarea Sânzienelor fiind cel mai indicat moment în care să se celebreze cămașa tradițională. "Să o purtăm cu mândrie în aceste zile de sărbătoare și să-i redăm locul magic pe care îl ocupă în tradiția noastră populară", spune Eugenia Notarescu, şef serviciu Cercetare.

Târgul meșterilor populari, un eveniment derulat în cadrul Programului "Pământ și Suflet", se va desfășura ca o completare a sărbătorii iei, în aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc, zona Spicu - "Fata pe valuri". Târgul meșterilor populari reunește și în acest an, de Sânziene, meșteri populari și artizani din cele mai importante zone etnofolclorice: Ilfov, Prahova, Vrancea, Suceava, Argeș, Neamț, Brăila, Brașov și Galați. În cele trei zile, vizitatorii vor putea participa la ateliere și demonstrații de lucru (olărit, cusut, țesut etc,) și se vor bucura de expoziții și spectacole de muzică populară.

Citit 1962 ori Ultima modificare Joi, 23 Iunie 2022 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.