Uniunea Europeană propune interzicerea aromelor pentru țigările electronice

Uniunea Europeană propune interzicerea aromelor pentru țigările electronice
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Comisia Europeană a propus, miercuri, interzicerea comercializării de produse aromatizate pentru vaping, în cele 27 de ţări din Uniunea Europeană (UE), pentru a stopa această practică întâlnită în special în rândul tinerilor, informează agențiile AFP și Bloomberg, citate de Agerpres.

UE urmărește astfel introducerea unei legislații mai stricte pentru a descuraja fumatul, inclusiv utilizarea ţigărilor electronice.

"Nouă din zece cancere pulmonare sunt cauzate de tutun; dorim să facem fumatul cât mai neatractiv pentru a proteja sănătatea cetăţenilor noştri şi pentru a salva vieţi", a justificat, într-un comunicat de presă, comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides. "Pentru a realiza acest lucru este esenţial să luăm măsuri mai energice pentru reducerea consumului de tutun (...) şi să ţinem pasul cu tendinţele pentru a face faţă fluxului neobosit de noi produse care apar pe piaţă - ceea ce este deosebit de important pentru protejarea tinerilor", a adăugat ea.

Propunerea urmează să fie analizată de Consiliul Uniunii Europene (organismul care reprezintă cele 27 de state membre) şi de Parlamentul European.

Comercializarea "produselor din tutun" a făcut obiectul unei directive europene în 2014, de stabilire a cadrului legislativ pe teritoriul Uniunii Europene. Tendințele observate însă pe această piaţă autorizează Comisia să modifice acest cadru.

Miercuri, 29 iunie, executivul european a subliniat în special faptul că volumul vânzărilor de "produse din tutun încălzit" a crescut cu 10 la sută sau mai mult în cel puţin cinci ţări din Uniunea Europeană - minimul necesar pentru înăsprirea legislaţiei.

Potrivit Comisiei, vânzarea acestui tip de produse a explodat în mai multe state membre, între anii 2018 şi 2020, cum ar fi în Franţa (+406 la sută), Portugalia (180 la sută) şi Ţările de Jos (153 la sută).

Citit 535 ori Ultima modificare Joi, 30 Iunie 2022 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.