Conferință și lansarea de carte "Ascultarea, taina viețuirii în Hristos"
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Conferință și lansarea de carte "Ascultarea, taina viețuirii în Hristos"
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Biserica ”Înălţarea Domnului” din cartierul Ţiglina II din municipiul Galaţi a fost, în duminica în care s-a făcut pomenirea Sfinților Români, gazda unei noi manifestări culturale, prilejuite de conferinţa duhovnicească "Ascultarea, taina vieţuirii în Hristos" şi lansarea volumului cu acelaşi titlu.

Volumul apărut în acest an la Editura ”Doxologia” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, îl are ca autor pe părintele protosinghel Hrisostom Ciuciu, asistent univ. dr. la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Pr. Dumitru Stăniloae” din Iaşi, originar din Arhiepiscopia Dunării de Jos, închinoviat în obştea Mănăstirii Putna din 1996.

La evenimentul cultural de excepţie moderat de preotul Eugen Drăgoi au participat ieromonahi, preoţi, oameni de cultură, profesori şi numeroși credincioşi interesaţi de tema abordată în paginile acestei noi apariţii editoriale.

"După cuvenita rugăciune şi binecuvântarea întrunirii, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a ţinut o meditaţie teologică în care a vorbit despre lucrarea misionară în lume a vetrelor monahale în general şi slujirea monahală în special, prezentând câteva chipuri de călugări cu viaţă îmbunătăţită, unii dintre ei vlăstare vrednice ale poporului român, care au adus îndrumare duhovnicească şi călăuzire luminoasă multor generaţii din timpul vieţii lor, dar şi după trecerea în veşnicie.

Întrucât ne aflăm în postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ierarhul locului le-a vorbit celor prezenţi şi despre viaţa acestor doi sfinţi apostoli prăznuiţi peste câteva zile.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat câteva întâmplări cu privire la ascultare din viaţa Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, dar şi a vrednicului de pomenire Mitropolit Antonie Plămădeală al Ardealului", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În continuare, autorul cărţii, protos. Hrisostom Ciuciu, a adus mărturii din experienţa sa de vieţuitor în mănăstire de mai bine de 26 de ani şi a creionat în cuvinte duhovniceşti tema ascultării, ca fundament a vieţii monahale.

Citit 633 ori Ultima modificare Vineri, 01 Iulie 2022 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.