Președintele Iohannis, despre modernizarea Constituției, a Codului fiscal și legile securității naționale

Președintele Iohannis, despre modernizarea Constituției, a Codului fiscal și legile securității naționale
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, într-o conferință de presă susținută la Palatul Cotroceni,  că "este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei", dar acest lucru, în opinia sa, nu ar fi posibil până în 2024. "Cred că este nevoie de o revizuire a Constituţiei în sensul modernizării ei, însă trebuie să fim realişti. Constituţia nu se revizuieşte de un grup de tehnicieni şi este un proces politic amplu, care în final ajunge în faţa poporului, care trebuie să se exprime prin referendum. Noi ştim că aceste proceduri sunt foarte complicate, sunt greu de pus în practică şi în acest sens o să îmi exprim o opinie care poate vă surprinde: da, cred că este nevoie de revizuirea şi modernizarea Constituţiei şi nu, nu cred că este posibil politic până în 2024", a afirmat şeful statului, într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

În aceeași conferință de presă, președintele a precizat, că a discutat cu premierul Nicolae Ciucă şi miniştrii despre modificările la Codul Fiscal, arătând că se impune o modernizare a întregului cadru. Klaus Iohannis a subliniat că "nu se discută despre niciun impozit şi nicio taxă pentru oamenii de rând, ci de situaţii unde au fost reglementări care poate nu au fost suficient de bine gândite, respectiv reglementări care vin să elimine anumite portiţe din Codul fiscal".

În ceea ce privește proiectele controversate ale noilor legi ale securității naționale au fost făcute de „specialiști în domeniu”, admițând totodată că au fost „colegi” de la Cotroceni care au colaborat cu „alți specialiști pe unele din aceste drafturi”. Șeful statului a susținut însă că nu a văzut documentele și că „draftul este la Guvern”, nu la el. „Nu președintele elaborează legi. Eu nu le-am elaborat. Cine a lucrat pe ele o să spună. (...) Acest draft e la guvern, după cum bine știm cu toții. La mine ajung legile în CSAT și în procedură legislativă”, a mai spus președintele Iohannis.

Citit 566 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2022 20:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.