Recomandări pentru doza 4 de vaccin anti-COVID

Recomandări pentru doza 4 de vaccin anti-COVID
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Agențiile sanitare europene recomandă ca doza 4 de vaccin anti-COVID (al doilea booster) să fie făcută de toate persoanele de peste 60 de ani. Până acum, recomandarea viza persoanele peste 80 de ani, dar pragul de vârstă a fost scăzut considerabil, în contextul noului val de infectări și de spitalizări din Europa. Noua recomandare este aşteptată să faciliteze decizii naţionale în scopul accelerării campaniilor de vaccinare, care au încetinit sau aproape s-au oprit în ultimele luni.

Producătorii de vaccinuri, printre care Moderna Inc şi consorţiul Pfizer Inc/BioNTech, testează versiuni ale vaccinurilor lor modificate pentru a combate varianta BA.1 a Omicron. Deşi aceştia au indicat că vaccinurile respective au generat răspunsuri imune adecvate împotriva tulpinii BA.1 şi variantelor intrate mai recent în circulaţie, s-a constatat un răspuns mai scăzut împotriva BA.4 şi BA.5.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), care revizuieşte în prezent două vaccinuri adaptate la noile variante, preconizează că va avea primele vaccinuri din noua generaţie aprobate până în septembrie.

Citit 1151 ori Ultima modificare Marți, 12 Iulie 2022 11:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.