Ce prevede noua Lege a Educaţiei. Calificative la Arte şi Sport şi portofoliu elevului obligatoriu

Ce prevede noua Lege a Educaţiei. Calificative la Arte şi Sport şi portofoliu elevului obligatoriu
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

La disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se acordă calificative de tip „admis”, „respins” și nu notă de la 1 la 10, a anunțat Ministrul Cîmpeanu.

În învățământul vocațional, vor rămâne, însă, notele de la 1 la 10 pentru aceste discipline.

Portofoliul educațional devine obligatoriu, va prevede viitoarea Lege a Educației pentru Învățământul Preuniversitar. Portofoliul va conține toate documentele elevului și diplomele obținute de la grupa mijlocie, de la grădiniță, până la terminarea liceului.

“Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundare superioară. La finalul clasei a VIII-a, orientarea școlară va fi obligatorie pentru școală, nu pentru părinți și elevi, dar școala va fi obligată să imite aceste orientări școlare pentru fiecare elev în parte ele se vor baza pe portofoliul educațional despre care v-am vorbit.

Portofoliul educațional va cuprinde rezultatele înscrise în catalogul electronic, recomandări de profil și evaluări, diplome si certificate și alte înscrisuri dobândite în diferite contexte in procesul de învățare. Portofoliul educațional se va utiliza începând cu grupa mijlocie de la grădiniță și va fi obligatoriu pe tot parcursul învățământului preuniversitar”, spune ministrul Educaţiei.

Citit 788 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Iulie 2022 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.