Femeia care a schingiuit un nuc a scăpat ieftin

Femeia care a schingiuit un nuc a scăpat ieftin
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălățeanca filmată săptămâna trecută în timp ce "cioplea" un nuc din fața unui bloc de pe strada Ep. Melchisedec Ștefănescu (Vultur), a scăpat la mustață de o amendă usturătoare.

Specie protejată de lege, copacul căruia femeia, în vârstă de 66 de ani, îi pusese un evident gând rău, a scăpat de la a fi răpus total de loviturile de topor filmate de vecini și postate pe rețelele de socializare. La fel, și pensionara, identificată de polițiștii Secției 5, care s-au autosesizat și au mers la fața locului pentru a stabili situația de fapt. Aceştia au constatat că, nefiind vorba de o tăiere propriu-zisă, nu o pot amenda pe femeie, legea neprevăzând alte situații de maltratare sau distrugere care să fie sancționate cu amenda cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei, prevăzută de Legea nr. 348/2003. Astfel, oamenii legii nu au putut-o sancționa pe femeie decât pentru uleiul ars pe care l-a turnat la rădăcina nucului, cu intenția, probabil, să îi grăbească sfârșitul.

"Femeia a fost sancționată contravențional cu un avertisment, pentru depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor și i s-a pus în vedere să nu mai săvârșească, pe viitor, acte de vandalism asupra arborilor", a precizat ag. șef pr. Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Citit 3311 ori Ultima modificare Joi, 14 Iulie 2022 00:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.