Câţi gălăţeni care circulă cu trotineta electrică poartă echipament de protecție

Câţi gălăţeni care circulă cu trotineta electrică poartă echipament de protecție
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Numărul persoanelor care folosesc ca mijloc de transport trotineta electrică este în continuă creștere, de la zi de zi. Din ce în ce mai mulţi gălăţeni circulă cu trotineta personală sau închiriază o trotinetă electrică, pentru a se deplasa mai rapid dintr-un loc în altul. Mulți oameni au ales această variantă alternativă pentru că astfel nu mai depind de mijloacele de transport în comun sau deoarece vor să renunţe o perioadă la mașina personală.

Întrebarea este dacă toate persoanele care circulă cu acest mijloc de transport aleg să poarte echipament de protecție. Conform legii, persoanele cu vârsta mai mică de 16 ani sunt obligate să poarte cască de protecție şi pot circula doar pe pistele de biciclete marcate sau pe carosabil dacă viteza maximă admisă pe respectivul drum este de 50 km/h.

Am realizat un sondaj referitor la câte persoane aleg să poarte echipament de protecție pe trotinetă, iar din 15 gălăţeni întâlniţi doar unul purta echipament adecvat. Pe lângă lipsa echipamentui, sunt persoane care aleg să circule câte două pe trotinetă, lucru interzis prin lege și foarte riscant.

Iată ce ne-au spus gălăţeni despre purtarea echipamentului:

Andrei, 22 de ani, posesor trotinetă: "Sincer, eu nu vreau să port echipament, este incomod și foarte greu de cărat. Ar fi indicat să port echipament pentru siguranța mea, nimic de zis, dar este foarte voluminos."

Ioan, 17 ani, student: "Trebuie să fim conștienți că aproape nimeni nu poartă echipament de protecție. Este foarte greu de cărat și de depozitat."

Roxana, 24 de ani, studentă: "Eu port echipament, îmi oferă un plus de siguranță și nu risc să mă accidentez. Pericolul tot există, dar o cască de protecție îți poate salva viața, în unele situații."

Alexandru, 37 de ani, salariat: "Eu merg cu trotineta doar în timpul verii. Îmi las mașina în garaj și mă bucur pe cât posibil de natură. Sincer să fiu, nu port echipament, pentru că stau foarte aproape de locul de muncă. Știu că nu este sigur, dar îmi asum riscul."

Citit 655 ori Ultima modificare Joi, 21 Iulie 2022 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.