Parcul din Micro 21, lăsat în paragină
Foto: Andrei Stroe

Parcul din Micro 21, lăsat în paragină
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Parcul din Micro 21, cunoscut și sub numele de Parcul "Selgros", a fost inaugurat în anul 2010. Bucuria locuitorilor din cartier nu a durat foarte mult, deoarece în câțiva ani parcul  a ajuns să arate deplorabil, iar acum aproape că nu se mai poate intra în el. Deși ar putea fi unul dintre cele mai frumoase și moderne parcuri ale Galaţiului, datorită dimensiunilor considerabile și a poziției, a fost lăsat în paragină. Parcul a devenit periculos pentru cei ce intră în el, din cauza surpărilor şi a alunecărilor de teren, gunoaiele sunt la ele acasă, băncile nu sunt vopsite, iar unele nici măcar nu mai au scânduri, aleile sunt înghițite de pământ și buruienile sunt la orice pas.

Am dorit să aflăm părerea celor care locuiesc în zonă despre acest parc.

Alina, 34 de ani, casnică: "Când s-a amenajat, nu exagerez, era de două ori mai frumos decât Parcul "Viva". Era foarte îngrijit și era o plăcere să mergem seara la plimbare prin el. După patru ani, însă, nu se mai putea sta în el, pentru că aleile se surpau din ce în ce mai tare și îmi era frică să nu pățească ceva copilul meu."

Veronica, 73 de ani, pensionară: "Este un pericol pentru cei care ajung în el, de la aleile prăbușite până la gunoaie. Trebuie totuși să se facă ceva modernizări, era un parc foarte frumos și este păcat, pentru că este foarte mare și s-ar putea face multe.

Renata, 17 ani, elevă: "Când eram mică, ai mei obișnuiau să mă ducă în acest parc, însă acum a ajuns un pericol. Mai bine ar pune un semn de avertizare <<Intrați pe propriul risc>> sau l-ar închide, pentru că nu mai ai cum să mergi prin el.”

Savin, 42 de ani, salariat: "Nu vreau să fiu nostalgic, dar în primele zile de la inaugurare am crezut că va fi cel mai frumos parc din Galați. Din păcate, a fost lăsat în paragină, iar acum tot ce putem spera este să se apuce să schimbe ceva, pentru că pe zi ce trece gunoaiele sunt din ce în ce mai multe, se mai surpă o alee, mai cade un copac și tot așa.”

Citit 1881 ori Ultima modificare Luni, 01 August 2022 06:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.