AuGust de înghețată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați

AuGust de înghețată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a anunțat că a cesionat, pe 05 august, către o firmă, cererea de brevet a unui produs premiat cu medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfășurat la Paris, Franța.

”Brevetul de invenţie cu titlul: „Procedeu pentru obținerea înghețatei din zer concentrat și fructe”, rezultat în urma cercetărilor unei echipe de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor, a fost cesionat astăzi (vineri, 5 august - n.r.) către S.C. Lusta Cons S.R. L. Brevetul a fost ofertat în luna iunie prin Centrul de Transfer Tehnologic al Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic (D.F.C.T.T.) din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al instituției. 

„Această activitate se înscrie în eforturile Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru asigurarea transferului tehnologic, necesar creșterii competitivității economice a partenerilor noștri” a spus prof. dr. ing. Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universității gălățene.

Cea mai înaltă distincție, la Paris

În 2018, Whoopie Ice, o îngheţată pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui realizată la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii ”Dunărea de Jos” din Galaţi, câştiga medalia de aur la Ecotrophelia Europe, concurs desfăşurat la Paris. A fost pentru prima dată când România a ocupat cea mai înaltă poziţie pe podiumul acestui prestigios concurs internaţional de inovaţie în domeniul alimentar.

Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr. Creată în laboratoarele Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, îngheţata 100 la sută bio este produsă din extract de zer dulce, smântână şi pulpă de prune şi gutui, fructe cu conţinut scăzut de zaharuri, dar bogate în vitamine şi antioxidanţi. Topping-ul îngheţatei este făcut din jeleu de gutui. Îngheţata poate fi mâncată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză, fiind produsă cu lactoză hidrolizată.

Citit 1364 ori Ultima modificare Miercuri, 10 August 2022 02:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.