Investiții atribuite, dar și restanțe la Șendreni

Investiții atribuite, dar și restanțe la Șendreni
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comuna Șendreni a atribuit recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP/SICAP) două obiective de investiții, valoarea însumată a acestora fiind de 1,458 milioane lei, exclusiv TVA.

Mai întâi, discutăm despre servicii de proiectare faza de proiect tehnic (PT+DE), asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor și execuția acestora pentru implementarea proiectului "Lucrări de reparație, întreținere clădire, amenajare loc de joacă și împrejmuire curte la Grădinița cu program normal nr. 1 din Șendreni”, în valoare de circa 730 mii lei, fără TVA.

Demersul presupune, printre altele: refacerea termosistemului soclului cu termoizolație cu strat hidroizolant și continuarea acestuia pe toată înălțimea fundației, reparații la finisajele exterioare și interioare, igienizare spații interioare, înlocuire integrală tâmplărie exterioară și interioară, refacerea instalației de încălzire, realizarea de instalații de detecție și semnalizare incendiu și a canalizării exterioare. În plus, la exterior sunt prevăzute înlocuirea și suplimentarea echipamentelor de joacă și refacerea împrejmuirii perimetrale, precum și amenajarea spațiului verde. Toate acestea sunt în sarcina unei asocieri de firme: Amenajări Ivcons SRL (ofertant lider) - Dancrist House Proiect SRL - Lex Protect SRL - Lex Protect Tehnic SRL, ultimele companii buzoiene având calitatea de subcontractanți.

În plus, în satul Șerbeștii Vechi se intenționează realizarea amenajării unui teren de sport multifuncțional, valoarea proiectului fiind de aproximativ 728 mii lei, fără TVA. De această dată, lucrările, inclusiv partea de proiectare tehnică și sistematizarea verticală a viitoarei incinte la cote superioare terenului actual, au revenit unei alte asocieri de firme: Obercons Comp SRL - Dancrist House Proiect SRL - Ischia SRL.

Pe de altă parte, pe pagina sa de Facebook, consilierul local George Ștefanache atrage atenția asupra faptului că Primăria Șendreni a cheltuit în anul 2021 aproape 405 mii lei pentru dotarea și amenajarea locurilor de joacă din comună. ”Rezultatul? În plină vacanță de vară, copiii din Șendreni au la dispoziție pentru recreere niște locuri de joacă pline de buruieni, decorate cu arbori uscați și plante pârjolite de căldură, cu un aspect jalnic de neîngrijit și cel mai grav dintre toate, niște locuri de joacă în care pericolele pândesc la tot pasul. Pietrele, nisipul, molozul, betonul de fixare, gardurile rupte și lipsa materialului absorbant de șocuri menit să asigure protecția micuților la coborârea de pe tobogane și în zona leagănelor și a balansoarelor, fac din locurile de joacă de pe raza comunei Șendreni adevărate pericole publice”, a scris George Ștefanache, pe pagina de socializare. De menționat că doamna primar Zamfira Burlacu nu a putut fi contactată până la ora redactării acestui articol.

Citit 725 ori Ultima modificare Vineri, 12 August 2022 16:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.