Comisie de anchetă a Prefecturii

Comisie de anchetă a Prefecturii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cât de moral este ca un primar să-i înscrie sau nu în registrul agricol pe clienţii care au reziliat contractul cu propria firmă ? * Teren arendat în acte mai mult decât în realitate?

O comisie de anchetă a Prefecturii şi reprezentanţi ai APIA s-au aflat, ieri, la Bălăşeşti, a declarat prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea. Potrivit acestuia, toate aspectele sesizate de cetăţeni, dar şi de cele două firme şi de reprezentanţii administraţiei publice vor fi verificate. Până atunci, nici subvenţia nu se mai acordă şi evident că nici spiritele nu se calmează.

„Eu am fost acolo joia trecută, se adunaseră vreo 30 de oameni în faţa primăriei şi am ascultat toate părţile implicate… Pe de o parte, este posibil ca oamenii să aibă dreptate, iar cei din primărie să îi şicaneze şi să nu vrea să îi înscrie în Registrul agricol, fapt care înseamnă că nu li se mai acordă subvenţii, iar pe de altă parte, este posibil ca şi oamenii să încurce lucrurile.

La asta se adaugă şi oferta firmei de arendă din Bucureşti, care oferă aproape dublu la hectar decât oferă firmele locale”, spune prefectul Paul Florea, care a promis că va verifica toate variantele.

Potrivit prefectului, „din păcate, a devenit o practică să se dea terenuri în arendă, deşi cel care declară nu are acest drept, fiind, de fapt, mai mulţi proprietari – fraţi, rude – pe acelaşi teren.

Dar o rudă se duce la o firmă şi dă în arendă, un altul, la altă firmă dar dă acelaşi teren, iar rezultatul este o întreagă babilonie. Părerea mea este că, în prezent, cele două firme, cea locală şi cea din Bucureşti, au în hârtii mai mult teren decât există în realitate. Sigur, astfel de situaţii sunt posibile şi din cauza faptului că ani de zile nu s-au făcut măsurătorile cadastrale cum trebuie…”.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu spune că în verificările făcute de comisie se va lua în calcul inclusiv „incompatibilitatea morală, mai degrabă” a primarului comunei, a cărui firmă de arendă este implicată în acest scandal.

„Am înţeles că firma nu mai este administrată de dânsul, ci de fiul său, dar tot e o situaţie ciudată…”, spune Paul Florea. Din datele pe care le-a strâns cu privire la situaţia de la Bălăşeşti, acesta a aflat şi că din Bucureşti are, ca intenţie, înfiinţarea de turbine eoliene în zonă…

Citit 673 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.