Cine va fi noul arhitect-șef al municipiului Galați

Cine va fi noul arhitect-șef al municipiului Galați
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Arhitectul Cristian Salmen a câștigat, potrivit datelor noastre, concursul de recrutare organizat de Primărie pentru ocuparea postului de arhitect-șef al municipiului Galați. Conform datelor afișate pe portalul Primăriei, a fost singurul candidat înscris în acest concurs și a obținut 72 de puncte la proba scrisă și 79 de puncte la interviu. Urmează, conform procedurii, înaintarea propunerii către primarul municipiului Galați și numirea în funcție, prin dispoziție a acestuia.

Numele arhitectului Cristian Salmen este legat de o investiție la standarde europene, inaugurată în urmă cu un an de Primăria Galați: o sală de sport, cu tribună pentru 170 de spectatori la parter şi sală de mese pentru aproape 300 de copii la demisol, realizate la Şcoala Nr. 28. La inaugurare, primarul Ionuţ Pucheanu a lăudat echipa de la Criomec, care nu numai că s-a încadrat în termen, dar a predat investiţia mai devreme cu o lună. Directorul general al Criomec, Alexandru Şerban, a spus că, împreună cu arhitectul Cristian Salmen şi echipa sa, s-au inspirat din ceea ce s-a construit în Occident. "A fost un tur de forţă să realizăm o asemenea lucrare într-un an. Arată ca în statele din Europa de vest. Ar fi bine să se construiască mai multe astfel de săli, poate aşa vor rămâne tinerii în ţară".

Despre arhitectul Cristian Salmen ați putut afla din ediția din martie 2013 a ziarului „Viața liberă” că a câștigat Premiul Special al juriului la prima ediție a Anualei de Arhitectură organizată de Filiala Dunărea de Jos a Ordinului Arhitecţilor din România (OAR). La aceeași competiție, și fostul arhitect-șef al Galațiului, Dragoş Buhociu, a câștigat Premiul III la secţiunea Arhitectura patrimoniului cultural și premiul III la secţiunea Arhitectura spaţiului interior.

Reamintim că Primăria a scos la concurs postul de arhitect-șef al municipiului Galați, după ce, din luna februarie a acestui an, arhitectul Dragoş Horia Buhociu a fost detaşat, pe o perioadă limitată, la Ministerul Dezvoltării. Aici ocupă funcţia de director şi se ocupă de rezolvarea problemelor ce ţin de Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Citit 4151 ori Ultima modificare Joi, 25 August 2022 16:50

3 comentarii

 • postat de Gogu
  Joi, 25 August 2022 22:09
  86.124.202.***
  (2) Condițiile minime de vechime în specialitatea studiilor necesare ocupării funcțiilor publice de conducere se stabilesc astfel:
  a) 5 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcțiilor publice de conducere de șef birou, șef serviciu și secretar general al comunei, precum și a funcțiilor publice specifice echivalente acestora;
  b) 7 ani în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, pentru ocuparea funcției publice de conducere, altele decât cele prevăzute la lit. a).
  4
  3
  Raportează
 • postat de Doru
  Joi, 25 August 2022 19:43
  78.96.84.***
  In sfarsit vom scapa de betoane!
  2
  6
  Raportează
 • postat de Localnic
  Joi, 25 August 2022 17:38
  5.13.194.***
  Să-i urăm succes în viitoarea activitate noului arhitect-șef al Galațiului,sperăm că acesta să aibe o altă viziune aplecată mai spre vest și o imaginație mai inovatoare deschisă pt. epoca în care trăim ,căci altfel spus, suntem în aceeaș paradigmă ca și până în prezent unde mare lucru nu s-a schimbat orașul având încă un aspect comunist să zic așa,clădirile istorice ar trebui puse în valoare ,recondiționate și redate publicului interesat .
  A trecut mai bine de un sfert de secol cu primari care nu au avut viziune și astfel orașul a fost înțepenit în timp lăsănd în urma lor dor câteva clădiri care s-au dovedit a fi personale,în rest gropi și cârpeli.
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.