Salariul mediu net, aproape de pragul de 4.000 de lei

Salariul mediu net, aproape de pragul de 4.000 de lei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Câștigul salarial mediu brut a fost de 6.405 lei, în luna iulie, cu 8 lei (-0,1 la sută) mai mic față de luna anterioară, în timp ce salariul mediu net a fost de 3.975 de lei, în ușoară scădere, respectiv, cu doi lei (-0,1 la sută) raportat la perioada de referință, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației - 9.549 de lei, iar cele mai mici în hoteluri și restaurante - 2.273 de lei.

Potrivit sursei citate, în iulie 2022, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a crescut, ca urmare a acordării de prime ocazionale, drepturi în natură și ajutoare bănești, sume din profitul net și din alte fonduri (inclusiv bilete de valoare). De asemenea, creșterile câștigului salarial mediu net s-au datorat realizărilor de producție ori încasărilor mai mari.

În sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net comparativ cu luna precedentă în: învăţământ (-6,6 la sută, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanţei), în administraţia publică (-1,5 la sută) şi în sănătate şi asistenţă socială (-1 la sută).

Citit 1246 ori Ultima modificare Luni, 12 Septembrie 2022 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.