Sprijin prin PNRR pentru producția de baterii și panouri solare

Sprijin prin PNRR pentru producția de baterii și panouri solare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Energiei va lansa în acest an call-uri de proiecte prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), prin care firmele pot accesa bani pentru producţia de baterii electrice şi panouri solare.

"Pe PNRR a fost modificată întreaga aplicaţie de depunere de proiecte pentru a fi încurajate companiile care aplică pentru energia regenerabilă, în special pentru autoconsum. Acest lucru va continua şi în Fondul de Modernizare. În toate call-urile de proiecte vom separa aplicaţiile pentru energia regenerabilă pentru autoconsum de energia regenerabilă pentru producători, tocmai pentru a nu exista suprapuneri", a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Potrivit acestuia, există suficientă anvelopă financiară pentru ambele direcţii.

"Vor fi două call-uri separate, pentru că vrem să reducem dependenţa de importuri şi în special de importuri din afara UE. Le încurajăm să vină să participe la aceste call-uri de proiecte", a arătat oficialul guvernamental.

Totodată, există în derulare un call de eficienţă energetică în industrie, unde companiile pot primi granturi pentru încurajarea economiei de energie.

Citit 392 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 08:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.