Amant tocat cu parul și vecin hăcuit cu briceagul. Cum își mai reglează gălățenii conturile

Amant tocat cu parul și vecin hăcuit cu briceagul. Cum își mai reglează gălățenii conturile
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Numărul violențelor înregistrate în județul Galați este într-o creștere explozivă, numai în ultimele trei luni pe masa instanțelor de judecată ajungând zeci de dosare care au ca obiect atingeri grave aduse vieții și integrității unor persoane. Folosirea cuțitului, a parului sau ”clasica” bătaie cu pumnii, într-o majoritate covârșitoare săvârșite sub influența alcoolului, arată o decădere îngrijorătoare a societății și a felului în care oamenii își gestionează relațiile și conflictele. 

Bărbat, de vârstă medie, preponderent din mediul rural, consumator de alcool și de multe ori cu antecedente violente. Acesta este profilul predominant al gălățeanului ajuns pericol public și cu șanse crescute de a înfunda pușcăria ca urmare a unor acte de violență extremă, tot mai multe petrecute pe raza județului în ultima vreme. Perioada post-pandemică, dublată de criza economică a accentuat și mai tare specificul violențelor caracteristice acestei zone, rămânând tradițională combinația determinantă: alcool, cuțit, par, conflict spontan, de multe ori fără o miză serioasă. Cel puțin asta reiese din cazuistica raportată de autoritățile judiciare, care anchetează la foc automat incidente dramatice, finalizate pentru unii în mormânt sau pe un pat de spital, iar pentru alții, după gratii. 

Grabnic vărsători de sânge

După cum reiese dintr-un raport al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, în care sunt aduse la cunoștința publică nu mai puțin de zece dosare finalizate în ultimele luni de Parchetul de pe lângă Tribunal, gălățenii nu se gândesc de două ori când vine vorba să își verse furia. De cele mai multe ori, sub imperiul consumului de alcool. Conform statisticilor, cele mai multe incidente grave, catalogate drept tentative de omor sau lovituri cauzatoare de moarte, s-au petrecut în localități din mediul rural și, ce e mai grav, în locuri publice: în cârciumi, pe stradă sau chiar în magazine, în prezența unui număr mare de persoane printre care au stârnit panică și nesiguranță. Deloc de neglijat sunt și localitățile unde s-au raportat astfel de incidente și unde, tot statistic, se petrec frecvent astfel de nenorociri. Este vorba despre comune situate în zona ”săracă” a județului, precum Bălășești, Berești-Meria, Drăgușeni, Tulucești, Băleni sau Foltești. La 30 de kilometri de Galați, s-a petrecut unul dintre cele mai sângeroase atacuri, în urma căruia doi indivizi au fost arestați. S-a întâmplat la finele lunii septembrie, într-un magazin din Foltești, unde proprietarul a fost atacat de doi clienți, unul încercând să îl lovească cu o sticlă de bere în cap, iar celălalt înjunghiindu-l în gât cu un briceag. Totul în timpul programului de funcționare, sub ochii mai multor persoane aflate în magazin. După ce și-a lăsat victima într-o baltă de sânge, unul dintre agresori a amenințat-o, încercând să o determine să nu anunțe poliția. Din fericire, rănitul a scăpat cu viață după ce a fost dus la spital, iar cei doi atacatori au ajuns după gratii, fiind acum judecați pentru tentativă de omor, tulburarea liniștii și ordinii publice, conducere fără permis și influențarea declarațiilor. 

Amant ”tocat” cu parul

Tot în ciclul rezolvării neconvenționale a conflictelor s-a înscris un incident survenit ca urmare a unui amantlâc. Un bărbat a fost snopit și aproape ucis în bătaie de un alt bărbat. Potrivit procurorilor, gălățeanul care a avut nevoie de o recuperare în spital, după o bătaie soră cu moartea, ar fi plătit pentru o relație extraconjugală pe care ar fi avut-o cu o tânără. Într-un conflict ivit între cei doi amanți a intervenit un alt bărbat, care, sub pretextul că a vrut să o protejeze pe femeie, ”i-a aplicat persoanei vătămate, cu un par, un număr de trei lovituri în zona capului şi mai multe lovituri peste braţul stâng şi omoplatul stâng, cauzându-i leziuni traumatice, care au necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”. Mult mai mult a avut de suferit un gălățean, victimă a singurului agresor-femeie din seria prezentată de procurori. Bărbatul a fost înjunghiat de mai multe ori în abdomen cu un cuțit de concubina sa, în timp ce se aflau la domiciliu, pe fondul unui scandal alimentat din belșug de alcool. Femeia a fost arestată și trimisă în judecată pentru tentativă de omor asupra bărbatului care a avut nevoie de îngrijiri medicale de 35 de zile.

Citit 10452 ori Ultima modificare Marți, 15 Noiembrie 2022 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.