Gălățeanul Bogdan Ciucă, noul președinte al Academiei de Științe Juridice din România

Gălățeanul Bogdan Ciucă, noul președinte al Academiei de Științe Juridice din România
Bogdan Ciucă, alături de fostul președinte al Academiei de Științe Juridice din România, Ioan Chelaru
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

La începutul lunii noiembrie, au avut loc ședința Consiliului științific și Adunarea generală a Academiei de Științe Juridice din România (AȘJR). Adunarea generală AŞJR a aprobat primirea unui număr de 16 membri corespondenți, opt membri titulari, șase membri de onoare și un membru de onoare post-mortem.

La sfârșitul a două zile în care s-au dezbătut o serie de teme fundamentale pentru dreptul românesc, Adunarea Generală a Academiei de Ştiinţe Juridice din România a procedat la alegerea noului președinte al AŞJR. Candidatul propus, prof. univ. dr. Bogdan Ciucă, a fost votat în unanimitate de membrii prezenți - personalități de marcă ale științelor juridice, rectori, decani, cadre didactice din învățământul superior.

„Pentru că fiecare dintre dumneavoastră aparțineți elitei juridice româneşti şi sunteți specialiști ai Dreptului, pentru că iubim acest domeniu, cred că este momentul să ne implicăm în ceea ce poate transforma anul 2023 în «Anul Academiei de Ştiinţe Juridice din România», iar această academie să devină o veritabilă agora a lumii juridice, un proiect la care să contribuim semnificativ şi consistent fiecare dintre noi, să fie o realizare comună la care să ne raportăm cu mândrie profesională, să fie spaţiul unde vom trăi momente de care să ne amintim cu plăcere şi să putem privi  oricând în urmă fără a avea motive să exclamăm: dia perdita”, a spus Bogdan Ciucă, după ce a fost confirmat în noua funcție.

Bogdan Ciucă (54 de ani) este cel mai tânăr președinte al unei academii de ramură și singurul gălățean membru al acestui for academic.

Citit 1648 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2022 07:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.