Leşinăm, dar cu program!

Leşinăm, dar cu program!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând de luni, în toate cele trei puncte de prim-ajutor în caz de caniculă se află câte două asistente medicale, însă prezenţa lor se supune unui program special.

Potrivit declaraţiilor şefului de asistenţă medicală, comunitară, şcolară şi spitalicească din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, dr. Costinela Georgescu, asistentele medicale asigură servicii medicale (măsoară tensiunea arterială, la cerere) zilnic, în intervalul orar 8-11 şi 17-18.

De ce doar în acest interval orar?, având în vedere că cele mai multe leşinuri se înregistrează când vipia e în toi, pe la 12-14?!

„S-a stabilit acest program, pentru că în afara acestor ore, se presupune că oamenii, mai ales cei cu afecţiuni cronice, predispuşi la risc, nu au ce căuta afară. Ei trebuie să se ferească de razele soarelui, circulând afară doar dimineaţa, până la 11 şi seara, după 17!”, ne-a explicat dr. Costinela Georgescu.

Ieri, am fost la două din cele trei puncte, iar angajaţii de la Billa 2 (Micro 13) şi de la Winmarkt (Centru) ne-au confirmat că asistentele medicale au fost prezente, la program, de la 8 la 11.

„Ne-au măsurat tensiunea, eu am 12 cu 8”, ne-a spus o doamnă de la magazinul din centru. Vânzătoarele ne-au confirmat că asistentele medicale nu au şomat deloc: „Au venit o grămadă de oameni”.

Potrivit dr. Costinela Georgescu, asistentele medicale vor rămâne la cele trei puncte cel puţin până miercuri, „deşi avertizarea de cod galben de caniculă expiră astăzi”.

De altfel, din cauza suspendării codului galben, nici apa, distribuită în weekend, de Primărie, nu a mai fost împărţită, de ieri.   

Citit 838 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.