România în Schengen! ”Starea de incertitudini nu mai poate continua!”

România în Schengen! ”Starea de incertitudini nu mai poate continua!”
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, miercuri, într-o declarație de presă la Guvern, că România va cere vot pentru aderarea la Spațiul Schengen la Consiliul JAI de joi. Starea de incertitudine creată de poziția Austriei nu mai poate continua, a subliniat prim-ministrul, adăugând că nu există o justificare reală pentru respingerea aderării.

„Cu o zi înainte de Consiliul JAI de la Bruxelles, care reuneşte miniştrii de Interne ai statelor membre, continuăm să facem energic şi folosind toate canalele, nivelurile şi instrumentele disponibile, eforturi pentru a obţine rezultatul dorit de România”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la Guvern.

Potrivit premierului, „în acest moment, toate statele membre ne susţin în avansarea aderării, inclusiv Olanda şi Suedia, cu excepţia Austriei”.

„Suntem hotărâți să mergem până la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în consiliul JAI de mâine, 8 decembrie. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua. Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările. Vom cere să se formuleze prin vot, fără nicio întârziere sau tergiversare, o decizie pentru România”.

Premierul susține că datele, inclusiv cele de la Frontex, confirmă că România nu se află pe fluxurile de migrație care să genereze temeri.

„Practic nu putem vorbi despre o justificare reală în acest moment. Înțelegem că problema migrației este sensibilă în multe state membre, dar blocarea aderării României nu va aduce răspunsurile dorite de Austria, dimpotrivă aderarea României va face spațiul Schengen și mai sigur”, a precizat prim-ministrul.

Ciucă a spus că această evaluare este susținută și de ceilalți parteneri și instituții europene și de celelate state membre.

Citit 1541 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 13:01

4 comentarii

 • postat de just me
  Joi, 08 Decembrie 2022 12:56
  178.138.99.***
  personal nu aș renunța la Bulgaria ! e ca și cum aș renunța la vecinul cu care împrumutăm o cană de ulei până la cota următoare în anii din urmă ai comunismului . dacă Austria vrea sa ne dezbine...nu îi dau satisfacție ! e vecinul meu...la el merg in vacanțe mai ieftine , la el fac cumpărături, cu el împart granițele...Austria e cea care instigă la dezbinare, probabil influențată de Rusia și de adepții ei.nu mă las influențat de mizeriile cu refugiații îndemnați de Merkel să ajungă în vestul Europei.nu avem granițe cu Austria ca să fie acuzați.plus că nu suntem în Schengen ca să acceptăm reproșuri.voi combate orice produs autriac in Romania și îmi doresc revizuirea tuturor contractelor cu firme din Austria. reject botul de la avuția națională : pădurile !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Cancelarul austriac este un putinist
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 23:14
  109.166.133.***
  Au trecut 11 ani, ba Olanda, ba Suedia, ba acum, surpriză, Austria. Măi să fie, de la An la Caiafa, ăștia sunt vorbiți, fac mișto de noi să ne țină ca oile în ''rezervație'' ca oile, buni de muls. Păi, zice cancelarul austriac că i-a intrat 75 000 de emigranți prin România. Cum au intrat, i-am aruncat peste Ungaria cu praștia, pe tobogan....normal că au intrat prin Ungaria din Serbia, în perioada când Serbia au deschis granițele refugiaților cu Ungaria și au trecut prin Ungaria, în Austria. Și dacă Merkel a adoptat refugiații, normal că odată ajunși în Germania, au intrat din Germania în Austria, că tot Spațiu Schengen este. Acum mai este o problemă, Austria și Ungaria fac jocul lui Putin, au relații cu Fed. Rusă, dependenți de petrolul rusesc și gaze și de aici atitudinea lor față de România și chiar față de Ucraina, neajutând Ucraina în războiul lui Putin, care cotropește, ocupă prin forță, Ucraina. Politica economică și financiară a României, trebuie schimbată prin Portul Constanța spre țările asiatice și arabe, cu potențial economic și financiar, altfel murim cu UE și Germania de gât, cu a lor măsuri economice dezastroase pentru România, Germania se scufundă fără petrolul și gazul ieftin din Fed. Rusă din perioada Merkel, care a avut o înțelegere Merkel-Putin, la fel ca Ribbentrop-Molotov în mod tacit și ascuns tocmai prin retragerea trupelor URSS din Germania de V, că doar nu au fost proști rușii, când au plecat cu Armata Roșie, din Germania de V, fără o înțelegere ascunsă.
  1
  6
  Raportează
 • postat de Hapciu
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 22:47
  5.13.207.***
  Ai noștri fac exact ca în bancul ala cu "fac ce-a făcut tata":))
  1
  5
  Raportează
 • postat de Terente ...din Galati
  Miercuri, 07 Decembrie 2022 20:45
  89.137.136.***
  Antisemitismul nu ar trebui sa se regaseasca nicaieri in Romania. Evreii au suferit cat 100 de popoare laolalta. Fiecare stat unde acestia au trait, a prosperat stiintific, economic si cultural. Unde au fost rusii cu comunismul lor infect, s-a ales praf si pulbere!
  In alta ordine de idei, Austria va suporta consecinte majore daca refuza Europei aceasta extindere in Shengen. Noi cu amenintarile, la un stat de forta economica a Austriei sau Olandei, este exact ca schelalaitul unui catel, lovit din greseala cu o varga.
  In afara de Aurescu si Iulian Ghifu, restul guvernului Romaniei este varza . In frunte cu gogomanul cel mai mare!
  2
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.