Pâinea noastră cea de toate zilele, într-o expoziţie inedită

Pâinea noastră cea de toate zilele, într-o expoziţie inedită
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

    Miercuri, 14 decembrie, ora 13,30, la Muzeul de Artă Vizuală Galați va fi deschisă expoziția de pictură semnată Andreea Brătucu, absolventă în 2016 a Universității de Arte București, la clasa profesorului Ion Anghel.

    Evenimentul aduce în atenția publicului o pictură cu temă și caracter simbolic, construcție a unei identități artistice asumate, parte a unui proiect deschis, pe care artista îl pune pe simezele muzeului sub forma a 16 lucrări pânze și patru obiecte-studiu experiment, obiecte compuse în spațiul expozițional într-un mod semiinteractiv.

Andreea Brătucu deține darul de a sintetiza realitatea, de a o decoji de zgomot și de ornamente, pentru a ajunge la miezul ideii, topind detaliul insignifiant și conturând în tonuri calde o imagine de o simplitate studiată, o pictură deopotrivă puternică și delicată, coborâtă direct din sanctuarul de pensule, un adevărat discurs în estetică plastică.

"Cum a apărut, ce a fost înainte, pentru ce a apărut, cum se derulează și cum se stinge. Pâinea este simbolul cel mai limpede al vieții. Asemenea ei dospim, ne desăvârșim într-o formă dătătoare de viață", explică Andreea Brătucu de ce a ales această temă.

"Pânzele dezvăluie publicului o lume tăcută, în care personajele, vase de lut și pâini, un cuptor, un scaun, sunt obiecte desăvârșite ce compun metafora vieții, hrana materie devine hrana spiritului, în pensulație vibrantă de tonuri argiloase, compoziții rafinate și un desen adânc studiat, de o simplitate complexă", spune despre lucrările ce vor fi expuse la Galaţi muzeografa Liliana Tofan, curatoarea expoziţiei.

    Lucrările Andreei Brătucu s-au evidențiat în expoziții de grup și personale, precum: "Martori și mărturii: Holocaustul evreilor din România" - Biblioteca Națională București 2013; "First Step" - Galeria UNA 2014; "Noii îngeri ai dreptății - Go art project" - Academia de Studii Economice București 2015; Centrul Artelor Vizuale 2016; "Voglia d’Italia, ediția a V-a" - Institutul Cultural Italian din București 2016; "Azulejo" - Muzeul de Arte Decorative "Viana do Castelo" și Institutul Cultural Român din Lisabona 2017; "Eclectica" - Opera Națională București.

Expoziția este deschisă publicului până pe 8 ianuarie 2023.

Citit 706 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 09:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.