Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședinte a Parlamentului European

Eva Kaili, demisă din funcția de vicepreședinte a Parlamentului European
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Parlamentul European a demis-o marţi pe eurodeputata elenă Eva Kaili din funcţia de vicepreşedinte, după inculparea sa, alături de alte persoane, într-un caz de presupusă corupţie în care este implicat Qatarul, relatează AFP, Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

Decizia a fost aprobată aproape în unanimitate de eurodeputaţii reuniţi la Strasbourg în sesiune plenară - 625 de voturi pentru, unul împotrivă şi două abţineri.

Pentru demiterea unuia dintre cei 14 vicepreşedinţi ai PE este nevoie de votul a două treimi dintre eurodeputaţi. Eva Kaili a negat, prin vocea unui avocat, că a primit mită de la Qatar.

"Poziţia sa este că ea este nevinovată. Nu are nimic de-a face cu mita din Qatar", a declarat presei elene avocatul Michalis Dimitrakopoulos. Întrebat dacă la domiciliul clientei sale au fost găsiţi bani, avocatul a spus: "Nici nu confirm, nici nu dezmint, e confidenţial. Nu am nicio idee dacă au fost găsiţi bani sau câţi".

Parlamentul European este zguduit de un răsunător scandal de presupusă corupţie, de când Eva Kaili, socialistă în vârstă de 44 de ani şi unul dintre vicepreşedinţii instituţiei, a fost reţinută vineri, 9 decembrie, la Bruxelles.

Ea este suspectată că a fost plătită de Qatar pentru apărarea intereselor acestui emirat care organizează în prezent Campionatul Mondial de Fotbal.

Sume spectaculoase au fost confiscate în cursul a 20 de percheziţii desfăşurate până luni seară, dintre care 600.000 de euro la domiciliul unuia dintre suspecţi, conform parchetului federal belgian.

Alte trei persoane, printre care şi partenerul său de viaţă, au fost încarcerate în această anchetă, în timp ce tatăl său, reţinut vineri, a fost eliberat.

Citit 834 ori Ultima modificare Marți, 13 Decembrie 2022 16:59

1 comentariu

 • postat de Gigel
  Marți, 13 Decembrie 2022 19:49
  5.13.140.***
  Astia sunt oamenii care ne arata pe noi ca suntem corupti? Si ne mai intrebam de ce unele proiecte sau tari sunt trecute la spate.
  3
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.