UPDATE. Galaţiul, premiat pentru „Excelenţă în sistemul de sănătate şi bunăstare”, la Gala Asociației Municipiilor din România

UPDATE. Galaţiul, premiat pentru „Excelenţă în sistemul de sănătate şi bunăstare”, la Gala Asociației Municipiilor din România
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

„Aducem la Galați premiul pentru excelență în sistemul de sănătate”, a anunţat, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Distincţia „Excelență în sistemul de sănătate și bunăstare” i-a fost acordată oraşului nostru în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. Evenimentul a avut loc miercuri seară, la Opera Națională din București.

Conform Primăriei Galați, acest premiu reprezintă o recunoaștere a preocupării și implicării municipalității în îmbunătățirea infrastructurii și a dotărilor, cât și în creșterea siguranței pacienților în toate cele trei spitale aflate în administrarea Primăriei municipiului Galați: Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Ioan”, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „Buna Vestire” și Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna”.

Pentru aceste trei spitale, Primăria municipiului Galați precizează că are în derulare 19 proiecte cu finanțare europeană, în diferite stadii. Există deja finanțare europeană pentru opt proiecte în valoare totală de 88,4 milioane lei (17,6 milioane de euro), proiecte aflate acum în derulare, ce vizează îmbunătățirea infrastructurii și a dotărilor în cele trei spitale, cât și creșterea siguranței pacienților. Se adaugă trei proiecte pe Programul Operațional Infrastructură Mare (în valoare totală de 8 milioane de euro) și opt proiecte în Planul Național de Redresare și Reziliență (în valoare totală de 8,6 milioane de euro).

„Sănătatea este o prioritate. Iar în acest moment există diverse soluții de finanțare cu ajutorul cărora putem face ca lucrurile să funcționeze mai bine pentru gălățeni. Și pentru că este datoria noastră să găsim rezolvări care să ducă în cele din urmă la un sistem medical sigur și performant, am căutat să accesăm toate opțiunile posibile de finanțare cu care să îmbunătățim infrastructura medicală sau să aducem dotări de ultimă generație în spitalele pe care le administrăm. Suntem motivați să investim în continuare în sănătate, dar și în celelalte domenii esențiale pentru gălățeni, cei care pentru mine sunt adevărații câștigători”, a declarat Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Reamintim că Galaţiul a mai primit, în decembrie 2018, premiul pentru "Excelență în Sănătate și Asistență Socială", în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România. A urmat, în decembrie 2019, premiul de "Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice", tot la Gala Municipiilor. Iar în decembrie 2021, Primăria Galați a obținut trofeul pentru excelență în transport public și mobilitate, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România - ediția a patra.

 


„Aducem la Galați premiul pentru excelență în sistemul de sănătate”, anunţă, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Distincţia „Excelență în sistemul de sănătate și bunăstare” i-a fost acordată oraşului nostru în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.

„Ultimii ani au însemnat investiții importante pentru sistemul medical din Galați. Toate acestea ne motivează să investim în continuare în sănătate, dar și în celelalte domenii esențiale pentru gălățeni, cei care pentru mine sunt adevărații câștigători”, afirmă edilul-şef.

Reamintim că Galaţiul a mai primit, în decembrie 2018, premiul pentru "Excelență în Sănătate și Asistență Socială", în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România.

A urmat, în decembrie 2019, premiul de "Excelență în Regenerarea urbană a spațiilor publice", tot la Gala Municipiilor.

Iar în decembrie 2021, Primăria Galați a obținut trofeul pentru excelență în transport public și mobilitate, în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România - ediția a patra.

Citit 1441 ori Ultima modificare Joi, 15 Decembrie 2022 16:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.