Claxoane și înjurături în perimetrul Școlii Nr. 11 (VIDEO)

Claxoane și înjurături în perimetrul Școlii Nr. 11 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Terenul unei școli din Galați, închiriat de o firmă privată pentru persoanele dornice să practice activități sportive în timpul liber, a devenit subiect de nemulțumire pentru locuitorii din Țiglina III. Gălățenii reclamă faptul că, la ora la care începe activitatea recreativă pe terenul cu pricina, circulația în zonă devine impracticabilă, iar claxoanele și înjurăturile se aud până târziu în noapte. Atât reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Galați, cât și directorul școlii spun că balonul de sport este folosit de elevii școlii pentru orele de educație fizică în intervalul orar școlar, iar responsabili pentru situația creată sunt cei de la firma care a închiriat terenul de sport al școlii și îi sfătuiesc pe locuitorii din cartier să se adreseze Poliției Locale atunci când situația devine insuportabilă.  

„Ăștia cu terenul de fotbal fac orele de somn pentru tot cartierul!”

Săptămâna trecută, vineri seară, vacarmul pe teren era în toi, potrivit sesizării. În fața blocului B7 din Țiglina 3, claxoanele mașinilor i-au scos la geam pe locatarii curioși și speriați de ceea ce se auzea din stradă. Ulterior, oamenii aveau să constate că se pregătea un meci de fotbal pe terenul de la Școala 11. „Cel cu terenul de fotbal joacă fără probleme de ani de zile, fixează orele de somn la sute de familii din jurul școlii. Deși trece timpul, nimic nu se schimbă. Nimeni nu face nimic, iar pentru noi traiul decent a devenit un lux”, ne-a declarat un locatar al blocului B7. Mai mult, omul susține că a fost martor la un moment în care o mamă care își lua copilul de la școală a fost nevoită să îi acopere acestuia urechile cu mâinile în încercarea de a-l proteja de înjurăturile care se auzeau. Situația se repetă zilnic, până la ora 23,00, chiar 23,30. „Chiar și în timpul campionatului de fotbal, când erau meciuri importante, aceștia jucau și făceau scandal. Deci ce fel de fotbaliști sunt?”, se întreabă  gălățeanul. Sătui de circ și de zgomot, oamenii din zonă spun că au făcut tot ce depinde de ei pentru a rezolva situația. Dezamăgiți de faptul că toată lumea pasează motanul de la unul altul, spunând că altcineva răspunde, au solicitat ajutorul ”Vieții libere”, în speranța că vom reuși să descifrăm ițele acestei situații neplăcute. Pentru acest lucru am solicitat, în primă fază, părerea Inspectoratului Școlar Județean. Inspectorul Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al instituției, ne-a declarat că a luat legătura cu directorul unității de învățământ, de la care a aflat faptul că „balonul montat în curtea școlii servește școlii în timpul programului, însă, după terminarea activității, firma care a închiriat terenul este direct răspunzătoare. Oamenii care sunt deranjați de cei care îl folosesc se pot adresa Poliției Locale pentru a lămuri situația”, ne-a spus reprezentantul ISJ Galați.

”Am aplicat sancțiuni” 

Poliția Locală Galați ne-a declarat că, în anii trecuți, au aplicat sancțiuni la locația respectivă atât pentru deranjarea ordinii și liniștii publice, cât și pentru depășirea programului permis de lege. Însă, în acest an, la dispeceratul Poliției Locale nu s-au înregistrat plângeri în acest sens. Deși nemulțumirile oamenilor se îndreaptă și către Primăria Galați, solicitând și reprezentanților locali sprijin, facem mențiunea că Primăria Galați nu intermediază astfel de contracte de închiriere între școli și firme private și sugerăm cetățenilor aflați în astfel de situații să se adreseze direct Poliției Locale Galați. 

Menționăm că situația prezentată de noi nu e singulară, iar Școala 11 nu este singura unitate de învățământ din oraș care a închiriat unei firme terenul de sport, spre nemulțumirea locuitorilor zonelor respective. Exemplificăm cu Școala 34, ”Mihai Viteazul”, situată în Micro 39B.

Citit 4760 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 07:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.