Sancțiuni pentru cofetării și patiserii gălățene

Sancțiuni pentru cofetării și patiserii gălățene
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Luna trecută, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galaţi a realizat o serie de acțiuni de verificare a modului în care este respectată legislația în vigoare la operatori economici care produc şi comercializează produse de patiserie şi cofetărie, în cadrul unei tematici regionale de control. Astfel, au fost verificate 11 firme care activează în acest domeniu, fiind aplicate, pentru neregulile constatate, 15 amenzi contravenționale, în valoare de 32.000 lei. În plus, au mai fost aplicate 15 avertismente și au fost oprite definitiv de la comercializare produsele alimentare şi nealimentare neconforme.

Printre cele mai frecvente abateri constatate de CJPC Galați, se numără comercializarea sau utilizarea în fabricaţie a unor produse alimentare în afara datei durabilităţii minimale/datei limită de consum, a unor produse alimentare fără elemente de identificare şi caracterizare (produse nesigure), folosirea unor practici comerciale incorecte, dar și utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate.

Conform CJPC Galați, operatorii economici verificaţi au fost: Spic şi Pâine Brutărie Artizanală SRL, Criscakes SRL, Café Anglais SRL, Antia Star SRL, Ţapu Carpatin SRL, Pangrand Gal SRL, Marvi Logistic SRL, Ştefan şi Cami CVV SRL, dar și Profi Rom Food SRL(magazinele din Târgu Bujor şi din Galaţi, strada 1 Decembrie).

Citit 2668 ori Ultima modificare Vineri, 16 Decembrie 2022 13:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.