Revelion public la Galaţi: cum putem ajunge la focurile de artificii şi la petrecerea cu DJ (GRAFICE de transport)

Revelion public la Galaţi: cum putem ajunge la focurile de artificii şi la petrecerea cu DJ (GRAFICE de transport)
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Trei focuri de artificii lansate de pe Faleza Superioară (zona Elice), esplanada din fața Sălii Sporturilor și parcarea Shopping City Galați vor saluta intrarea în 2023, la Galaţi. O petrecere publică de Revelion va începe la ora 22,00, în Centrul oraşului, la intersecția străzilor Brăilei și Domnească, şi va continua până la ora 02,30, distracţia fiind asigurată de DJ Andrei Codreanu, DJ Eugen Anghel, DJ Marius Ilie și MC Liviu Stoica. Evenimentul „Revelion în stradă 2022-2023 – Galați – Lights all night" este organizat de Gaby Modelles Events SRL Buzău, căreia Primăria Galaţi i-a atribuit un contract de 269.600 lei fără TVA.

Fie că v-aţi propus să petreceţi Revelionul în stradă, fie că aveţi alte planuri, este important să ştiţi ce restricţii de trafic vor avea loc în această noapte. Aşa cum v-am informat deja, pentru siguranța cetățenilor și pentru o vizibilitate cât mai bună a focurilor de artificii, circulația rutieră va fi închisă pe mai multe tronsoane de străzi în noaptea dintre ani, a anunțat Primăria municipiului Galați.

Este vorba despre:

- bulevardul Marea Unire, între strada Navelor și strada G-ral Cernat, în intervalul orar 23,00 – 00,30;

- strada Traian, între bulevard Marea Unire și strada Roșiori, în intervalul orar 23,00 – 00,30;

- strada Brăilei, între strada Traian și strada Domnească, pe sensul de coborâre spre strada Domnească, în intervalul orar 21,30 – 03,00;

- strada Stadionului, între bulevardul Oțelarilor și strada Brăilei, în intervalul orar 23,00 - 00,30.

 

„Autovehiculele parcate în zonele restricționate amintite mai sus, vor putea ieși din zona respectivă doar după reluarea traficului, în fiecare zonă în parte”, transmite Primăria Galați.

Program prelungit de transport

Vestea bună este că, în noaptea dintre ani, se va prelungi programul unor mijloace de transport în comun. Totodată, vor exista și unele devieri de trasee.

Conform Primăriei, se prelungește programul de transport până la ora 01,30 pentru traseele 9, 11, 20, 28 și 102, după cum urmează:

Traseul 9 (Țiglina III – Gara CFR) – asigurat cu două autobuze, scurtat, cu întoarcere pe strada Eroilor;

Traseul 11 (Micro 13b – Piața Centrală) – asigurat cu patru autobuze;

Traseul 20 (Complex Siret – Gara CFR) – asigurat cu două autobuze;

Traseul 28 (Micro 19 – Bariera Traian) – asigurat cu patru autobuze, scurtat, cu întoarcere la Shopping City Galati;

Traseul 102 (Micro 19 – Bariera Traian) – asigurat cu patru autobuze.

„Precizăm că modificările la traseele 9 și 28 vor fi valabile doar pentru cursele suplimentare. Programul de transport detaliat cu plecările de la capetele de traseu și tranzitările stațiilor principale va putea fi consultat pe site-ul operatorului de transport S.C. Transurb SA”, transmite Primăria.

Referitor la închiderea străzii Brăilei pe sensul de coborâre (între strada Traian și strada Domnească) în data de 31 decembrie 2022, începând cu ora 21,30, vor surveni următoarele modificări în circulația mijloacelor de transport în comun, precizează Primăria:

Traseul 9 (Țiglina III – Gara CFR) va fi deviat de la Potcoava de Aur pe strada Traian – strada Basarabiei – strada Mihai Bravu – strada Gării, returul rămânând nemodificat;

Traseul 11 (Micro 13b – Piața Centrală) va fi deviat de la Potcoava de Aur pe strada Traian – Piața Centrală, returul rămânând nemodificat;

Traseele 102 (Micro 19 – Bariera Traian) și 105 (Micro 19 – Grădina Publică) vor fi deviate de la Potcoava de Aur pe strada Traian – strada Basarabiei – strada Domnească, retururile rămânând nemodificate, cu mențiunea că traseul 102 va fi asigurat cu autobuze;

Totodată, se mențin devierile anterioare pentru traseele 10, 15, 24 și 34 pe strada Traian – bulevardul Marea Unire – strada Portului, atât la tur cât și la retur. Pentru traseul 15, autobuzul care asigură cursa cu plecare de la ora 23,05 de la Gara CFR, va circula pe traseul strada Gării – strada Nicolae Bălcescu – strada Brăilei – bulevardul Dunărea – bulevardul Galați – strada Oțelarilor – Micro 19.

Citit 8525 ori Ultima modificare Luni, 02 Ianuarie 2023 14:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.