Propulsorul unei rachete, adus de valuri pe plaja de la Portița

Propulsorul unei rachete, adus de valuri pe plaja de la Portița
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Echipajul pirotehnic al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa a intervenit pe plaja de la Marea Neagră, între Periboina şi Săcele, în zona Gura Portiței, pentru ridicarea unui element presupus a fi de muniţie.

Echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer au identificat, duminică, obiectul ca fiind booster de rachetă, acesta urmând să fie predat în cursul zilei de luni structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale.

"Obiectul nu prezintă niciun pericol, fiind vorba despre componenta care propulsează racheta", a precizat ISU Dobrogea.

Instituţia atrage atenţia populaţiei care găseşte elemente de muniţie că are obligaţia să sune la numărul unic de urgenţă 112 şi să anunţe primăria sau cel mai apropiat post de poliţie.

Citit 846 ori Ultima modificare Luni, 16 Ianuarie 2023 12:25

1 comentariu

  • postat de Da, booster-lansator.
    Marți, 17 Ianuarie 2023 07:57
    109.166.131.***
    Da, pentru mai multe informații tastați ,,Armata 2019. Rusia dezvăluie vehiculul Pantsir-SM SAM''. Tubul din mare este în fapt lansatorul rachetei lovitură propriu zise, corpul rachetei fiind compus din două părți, lansatorul-booster, găsit în mare și racheta-lovitură explozivă. Cred că racheta a fost folosită împotriva dronelor ce au atacat Odessa., de către ruși.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.