Muzica pentru copii, adusă la Galați de Corul „Symbol” al Patriarhiei

Muzica pentru copii, adusă la Galați de Corul „Symbol” al Patriarhiei
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Teatrul Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” din Galați a fost duminică, 22 ianuarie, gazda concertului vocal-simfonic “Muzica pentru copii în filmul românesc”, susținut de Corul de Copii și Tineret ”Symbol - Jean Lupu” al Patriarhiei Române și orchestra simfonică a Teatrului Liric gălăţean, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Evenimentul cultural-artistic de la Galaţi a fost organizat în cadrul unui turneu naţional pe care Corul ”Symbol - Jean Lupu” al Patriarhiei Române îl desfăşoară pe parcursul stagiunii muzicale 2022-2023.

”Prin acest concert s-a dorit a se readuce în faţa spectatorului muzica românească de film dedicată copiilor şi a deschide apetitul tinerelor generaţii pentru muzica românească, iar pentru celelalte categorii de vârstă evadarea în copilărie şi savurarea muzicii de calitate”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Trebuie să amintim că, în dimineața aceleiași zile, Corul ”Symbol - Jean Lupu” a fost prezent la Catedrala Arhiepiscopală a Dunării de Jos, unde a dat răspunsurile liturgice în timpul slujbei arhierești ținute de Înaltpreasfințitul Părinte Casian.

”În anul în care în Patriarhia Română îi comemorăm pe imnografii şi cântăreţii bisericeşti, în semn de recunoştinţă şi de apreciere pentru activitatea desfăşurată în promovarea credinței, artei şi tradiției poporului român, ierarhul Dunării de Jos a conferit Corului «Symbol - Jean Lupu» distincţia eparhială «Vrednicia andreiană»”, ne-a comunicat Arhiepiscopia Dunării de Jos.

La finalul manifestării artistice susținute la Liricul gălățean, dirijoarea de cor, conf. dr. Luminiţa Guţanu Stoian, a ținut să mulțumească pentru primirea călduroasă făcută de publicul gălățean și excelenta colaborare cu artiștii de la Teatrul ”Nae Leonard”.

Aflat sub patronajul spiritual al Patriarhiei Române, în cei 32 de ani de activitate, Corul „Symbol - Jean Lupu” a susţinut concerte în ţară şi în străinătate, a participat la numeroase concursuri şi festivaluri naţionale şi internaţionale, a realizat discuri, casete şi CD-uri şi a oferit răspunsurile liturgice în duminici la multe biserici şi catedrale din România şi din străinătate.

În această formaţie corală profesionistă activează copii şi tineri cu vârste între 10 şi 30 de ani, din Bucureşti şi din judeţele limitrofe, sudaţi prin credinţa în acelaşi Dumnezeu şi prin dorinţa de a promova frumosul autentic în rândul ascultătorilor de toate vârstele.

Citit 1005 ori Ultima modificare Luni, 23 Ianuarie 2023 17:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.