Aproape 200.000 de gălățeni nu au spus niciodată „Da”

Aproape 200.000 de gălățeni nu au spus niciodată „Da”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

244.768 de gălățeni (reprezentând 49,3% din totalul populației rezidente a județului) au declarat la ultimul recensământ că au starea civilă legală de căsătorit(ă). Conform datelor provizorii publicate de Direcția Județeană de Statistică Galați, nu au fost niciodată căsătorite 190.584 persoane. Pe sexe, 100.136 de bărbați (41,4% din totalul populației rezidente masculine) și 90.448 de femei (35,5% din totalul populației rezidente feminine) nu au spus niciodată „Da” în fața ofițerului de stare civilă.

S-au declarat văduvi sau văduve 27.859 de persoane, reprezentând 5,6% din totalul populației rezidente a județului, cu discrepanțe pe cele două sexe: 17% bărbați și 83% femei. Ponderea femeilor care s-au declarat văduve reprezintă 9,1% din totalul populației feminine rezidente a județului Galați, în timp ce bărbații  care s-au declarat văduvi reprezintă 2% din totalul populației masculine rezidente a județului.

Citit 3100 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 15:53

4 comentarii

 • postat de Galatean
  Miercuri, 08 Februarie 2023 07:47
  89.137.226.***
  Ce spuneau bunicii nostri: am lust-o de la lingura si furculita, nu aveam nici de unele, doar pe noi care ne iubeam!.
  Frumos nu, cand te gandesti ca de aici s-au pus temelii strasnice la intemeierea unei familii.

  Nu se asteptau sa le fie date case, masini si alte bunuri, doar ce aveau acolo parintii, sa poata porni la un drum lung fara frica existentei de maine stiind ca s-au parcurs vremuri grele, seceta foamete, razboi, dar au razbit.

  Insa lumea s-schimbat, s-a invatat carte, o emancipare rapida a tinerilor, si pretentiile au crescut.

  Cu toate acestea, nu frica locului de munca sau a unei locuinte stau in genere astazi la amanarea unei casatorii, ci fuga de responsabilitate, ca vezi, barbatul nu mai este stapan pe sine sa garanteze fericire, femeia mult emancipata, nu doreste sa aiba copii, si sub papuc, libertatea de a-si conduce si fauri singuri destinul le deschid drumuri la care altadata parintii si bunicii nostri nici nu le visau!

  Grav este ca familia celula principala a societatii dispare pe zi ce trece, creind pericolul disparitiei natiei, situatie la care guvernantii nostri trebuie sa se gandeasca serios.
  2
  2
  Raportează
 • postat de comunismul
  Marți, 07 Februarie 2023 19:26
  5.13.227.***
  pai oricum multi nici nu vor sa auda de casatorie! ori pentru unii casatoria inseamna inchisoare! pentru ca e ca un butoi daca intelegi! cu miere la inceput! dar apoi acel butoi cu miere se strica! miroase urat rau! ala este butoi cu pisat cacat sau rahat ma rog! cam asta inseamna casatoria! adica da cand te casatoresti la inceput! e frumos! ca partenerii se iubesc se pupa sau se strang in brate! dar apoi apare cumpana! adica copilul! si evident iti dai seama ca nu ai timp pentru persoana iubita macar! daramite pentru tine! si apare stresul si altele! daca mai si muncesti iar alta belea si mai mare! de obicei sa stiti ca femeia intotdeauna va vrea ea sa aiba un copil mai mult! barbatul nu prea! el este mai mult silit sa o faca! ii sopteste parca femeia la ureche asa! hai sa facem un copil! barbatul poate sa ii convina! poate sa nu ii convina! depinde cum reactioneaza fiecare! depinde desigur si ce partener iti alegi! adica daca la barbati de exemplu! pentru ei este simplu sa isi aleaga ce femei vor! la femei insa e mai greu ca ele vor barbati care sa stea bine financiar! sa arate bine! altele vor barbati din aceia care stiu sa gateasca! sau sa repare o teava la baie! etc! barbat adevarat ce sa mai discutam! pai da ce ati crezut ca vor femeile orice parlit! ala nu este barbat adevarat! e altceva! dar ma rog gusturile nu se discuta! oricum majoritatea femeilor vor sa fie intretinute de barbati! fiecare deci cu preferintele lui! preferintele ei! multi in fine se casatoresc da cum! fie din interes! fie din dragoste! fiecare ce doreste exact!
  1
  1
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 07 Februarie 2023 08:51
  5.13.195.***
  CE GARANTII PRIMESTE REZIDENTUL PENTRU A RAMANE LOCUITOR IN GALATI!??? Taxe marite de la an la an! Inflatie, preturi mari! Instabilitate, renumeratie de cutia milei! Muncesti ca sa traiesti NU INVERS! Prapad!

  Faceti industrie, infrastructura, dadetiva jos toate c**** amantele si piti, arestati militia corupta ce primeste dari de la pesti, faceti prostitutia legala, desfiintati webchatul sau faceti-l taxabil! Reabilitati prostia actuala numita invatamant... confiscati averile iliicite a tuturor peste 500.000E.

  DUPA,,, DA! CAND? VISURI! DE CE? DE AIA SALIUVAM DUPA VESTI! PA!
  2
  13
  Raportează
 • postat de E grele .
  Marți, 07 Februarie 2023 06:14
  108.245.201.***
  Decat sa zici vai de noi ....mai bine singur .
  3
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.