Centru de intervenţie şi salvare la ArcelorMittal Galaţi

Centru de intervenţie şi salvare la ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

ArcelorMittal a anunţat miercuri că a fost inaugurat pe platforma siderurgică de la Galaţi cel mai mare centru de intervenţie şi salvare pentru situaţii de urgenţă din România. În cadrul acestei structuri va activa o echipă de voluntari, angajaţi ai combinatului siderurgic, care vor fi instruiţi permanent în privinţa tehnicilor de prim ajutor şi intervenţie rapidă.

„ArcelorMittal consideră că sănătatea şi siguranţa angajaţilor săi este principala prioritate şi îşi continuă proiectele în acest domeniu, în ciuda contextului economic. Deşi simţim efectele crizei, am decis să creştem bugetele alocate măsurilor de siguranţă şi protecţie a muncii”, a declarat Thierry Le Gall, directorul general al ArcelorMittal Galaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ArcelorMittal Galati, Dorian Dumitrescu, investiţia este de câteva sute de mii de euro. În plus, acesta a precizat că membri voluntari ai Echipei de Salvare şi Intervenţie vor lua parte la programe complexe de training care vor avea loc lunar şi vor interveni în caz de explozie, accidente cu gaz, cutremure, dezastre naturale sau evacuări din spaţii închise ori de sub dărâmături. Pentru acest lucru, ei vor primi o indemnizaţie lunară care reprezintă aproximativ 5 procente din salariu.

Cu o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, Centrul de Intervenţie găzduieşte, pregăteşte şi oferă întreţinere pentru aparatele de intervenţie. Unitatea recent inaugurată a primit autorizarea INSEMEX Petroşani, I.S.U. şi pe cea a Inspecţiei Muncii, iar autorităţile au apreciat pozitiv deschiderea acestui centru, potrivit oficialilor ArcelorMittal Galaţi.

Aceştia au anunţat şi că a fost suplimentat bugetul în acest domeniu cu 1,2 milioane de euro, în condiţiile în care, până acum, bugetul alocat a fost de 2 milioane de euro, bani destinaţi unor proiecte de siguranţă dar şi modernizării a facilităţilor sociale pentru angajaţi. 

Fondurile suplimentare vor fi folosite pentru noi investiţii care vor elimina riscul de producere a accidentelor mortale cum ar fi noi sisteme de alarmă, camere pentru terapie cu oxigen, reconstruirea platformelor, modernizări de macarale şi alte utilaje.

Citit 1262 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.