CET susţine modificarea Legii Ciucă

CET susţine modificarea Legii Ciucă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Modificarea Legii 175 din 2010 privind ştergerea penalităţilor din relaţia consumator-distribuitor, în sensul ştergerii şi a penalităţilor acumulate de distribuitor faţă de producător, ar echilibra lucrurile”, declară directorul Electrocentrale Galaţi, Eduard Urbanschi * Această prevedere urmează să intre în Parlament, pentru a fi legiferată *

„Legea 175 din 2010 îi afectează pe distribuitorii de utilităţi pentru că prevede ştergerea penalităţilor dintre consumator şi distribuitor, dar nu şi a penalităţilor dintre distribuitor şi producător şi, dacă le este rău distribuitorilor, le este şi producătorilor”, ne-a declarat Eduard Urbanschi, directorul general al societăţii de stat Electrocentrale Galaţi.

Unitatea produce energie termică şi o vinde distribuitorului local de apă caldă şi căldură, Apaterm, controlat de municipalitate. Acum, Apaterm are de recuperat de la populaţie creanţe de aproximativ 140 de milioane de lei, din care 90 de milioane reprezintă penalităţile de întârziere aplicate la debitul de bază. Însă, la rândul său, Apaterm are o datorie de 294 de milioane de lei către Electrocentrale, din care 28,6 milioane sunt penalităţile aplicate de producător.

Dacă mâine Apaterm ar şterge 28 de milioane de lei din penalităţile aplicate populaţiei, nu ar putea scădea aceeaşi sumă şi din penalităţile pe care le datorează producătorului Electrocentrale.

CITEŞTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ A „VIEŢII LIBERE”

Citit 1013 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.