Universitatea, în parteneriat pentru noua fabrică belgiană

Universitatea, în parteneriat pentru noua fabrică belgiană
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați a semnat un „Memorandum of Understanding” cu Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE), pentru promovarea inovației în educație.

Universitatea va asigura programe de pregătire și reconversie profesională dedicate noii tehnologii, aliniindu-se strategiei Comisiei Europene în domeniile producției de celule de baterii pentru vehiculele electrice.

„Colaborarea excelentă pe care o avem cu europarlamentarul Dan Nica, cu Primăria Municipiului Galați și cu ministrul Economiei de la acea vreme, Florin Spătaru, a dat roade, iar Galațiul va beneficia de o investiție inteligentă ce va produce dezvoltarea accelerată în întreaga regiune”, a declarat prof. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați. 

Așa cum deja am scris, Romvolt este un proiect ce constă într-o fabrică de baterii litiu-ion care va fi construită în Galați, cu o capacitate totală de producție de 22 GWh și o investiție totală de 1,4 miliarde de euro. Compania belgiană Avesta Battery & Energy Engineering (ABEE) a înregistrat, în România, filiala ABEE drept companie „fiică” pentru a desfășura proiectul Romvolt.

 

Citit 1270 ori Ultima modificare Joi, 29 Iunie 2023 13:07

1 comentariu

  • postat de Terente ...din Galati
    Joi, 29 Iunie 2023 14:06
    89.137.229.***
    Daca rectorul universitatii gireaza aceasta investitie, cred ca putem avea incredere ca ea se va face in Galati. Fara dl Georgescu, nimic nu mai prezinta credibilitate, in orasul Galati.
    Pucheanu are credibilitate spre zero!
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.