Final în forță la ”Danube Rock Sounds” 2023. Basska, The Mono Jacks, Dog Eat Dog și Cargo au încins atmosfera (FOTO și VIDEO)

Final în forță la ”Danube Rock Sounds” 2023. Basska, The Mono Jacks, Dog Eat Dog și Cargo au încins atmosfera (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

A treia și ultima seară a Festivalului ”Danube Rock Sounds” 2023 a început relaxat, cu concertul trupei Basska - un amestec interesant de reggae și hip-hop, marcat de tobe și bass pentru a crea o experiență muzicală nouă. De altfel, publicul era în mare parte așezat pe plajă, pe pături sau direct pe nisip, iar atmosfera te ducea cu gândul la mare, la soare și la lipsa de griji pe care doar adolescența și prima tinerețe o presupun. Un concert plăcut, chiar dacă, din nou, nu neapărat o experiență rock.

Citește și Cum s-au distrat gălățenii la Danube Rock Sounds - seara I (FOTO și VIDEO)

                Hora mare și freestyle, toate într-o seară la Danube Rock Sounds (FOTO și VIDEO)

Nu a fost însă vreo problemă pentru fani, fiindcă The Mono Jacks, mult apreciați și iubiți la Galați - unde fanii i-au așteptat inclusiv cu mesaje desenate pe pancarte - au livrat exact sound-ul cu care ne-au obișnuit, rock alternativ și post-punk, ușor melancolic, ușor întunecat, dar optimist, în aceeași măsură. Și dacă artiștii nu au dezamăgit, nici fanii nu au făcut-o, dovedind că știu istoria trupei, care aproape că depășea în întindere istoria personală a unora dintre ei. 

Dog Eat Dog, trupă americană fondată la New Jersey în 1990, cu primul album apărut în 1994, a fost o surpriză plăcută a Festivalului ”Danube Rock Sounds”. Considerată una dintre primele trupe care au îmbinat sonoritățile hardcore punk și rap, Dog Eat Dog a adăugat, mai recent, elemente de funk și ska, rezultatul fiind o adevărată explozie de energie, apreciată și răsplătită cu aplauze de publicul gălățean. Trupa are o activitate la fel de bogată pe cât îi este și istoria, creând muzică de film, având apariții în reclame la mărci celebre și adaptându-se în permanență la o piață muzicală în continuă schimbare. Potrivit mărturiei solistului, John Connor (1990-prezent) - căruia i se alătură în componența actuală permanentă Dave Neabore - bass, backing vocals (1990-prezent), Brandon Finley - tobe (1994-prezent) și Roger Haemmerli - chitară (2005-2006, 2008-prezent) - în aceste zile trupa va filma în România următorul său videoclip, semn că țara noastră i-a primit cum trebuie. În ceea ce-i privește, pe lângă virtuozitatea instrumentală și sufletul pe care-l pun în fiecare piesă, membrii trupei au demonstrat și un mare respect pentru public.

În aceeași notă și-au dăruit concertul și cei de la Cargo - Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Cârjă (clape) și David Cristian (chitară) - aclamați de public, primiți cu scandări și cu aplauze, însoțiți aproape la fiecare refren, fanii mai tineri sau mai puțin tineri dovedind că știu chiar și versurile celei mai recente piese, „Te chem”, pe lângă celebrele ”Aproape de voi”, ”Doi pași”, ”Nu pot trăi fără tine”, ”Mama” și, evident, ”Dacă ploaia s-ar opri” - hitul care a împlinit 20 de ani anul acesta. Concertul s-a încheiat la jumătate de oră după miezul nopții, un final în forță al celor trei zile de festival de la Galați.

Citit 1188 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.