UPDATE: Caz șocant de cruzime împotriva animalelor la Galați! Polițiștii fac cercetări

UPDATE: Caz șocant de cruzime împotriva animalelor la Galați! Polițiștii fac cercetări
Evaluaţi acest articol
(25 voturi)

UPDATE 9.10.2023. Polițiștii gălățeni au reușit să afle cine este persoana suspectată de cruzime împotriva animalelor. "A fost identificat bărbatul care se afla la volan, precum și pasagerul din dreapta față. Este vorba despre un bărbat, de 46 de ani, și soția acestuia, de 37 de ani, ambii domiciliați în localitatea Foltești, din județul Galați. Bărbatul a declarat că este cioban de meserie, iar când a dus oile la pășunat în zona canalelor de irigații din Bădălan ar fi observat un exemplar canin mort. A legat cadavrul animalului cu o sfoară de cârligul de remorcare al autoturismului său, cu intenția de a-l duce într-o altă zonă, pentru a-l îngropa, pe motiv că oile s-ar putea îmbolnăvi", ne-a declarat agent șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Galați. Cercetările sunt continuate de către polițiști, pentru a afla cum s-au petrecut lucrurile cu exactitate și pentru luarea măsurilor legale care se impun în acest caz.


Un caz șocant de cruzime asupra animalelor a fost remarcat la Galați, după apariția în mediile de socializare a unei înregistrări făcute de o persoană din Galați, iar polițiștii s-au autosesizat și fac cercetări. 

Potrivit ag. șef principal Ciprian Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Galați, „în urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se observă un autovehicul care s-ar afla în deplasare și care târâie un câine ce este legat cu o funie/cablu, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Galați s-au sesizat din oficiu”. Oamenii legii au întocmit dosar penal pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, iar acum efectuează cercetări pentru identificarea persoanei aflate la volan, în vederea luării măsurilor legale care se impun.

În temeiul Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, sunt pedepsite cu închisoare de la 2 la 7 ani schingiuirea animalelor și uciderea acestora, cu intenţie, fără drept.

Citit 6404 ori Ultima modificare Luni, 09 Octombrie 2023 21:55

3 comentarii

  • postat de Cetatean
    Luni, 09 Octombrie 2023 07:35
    86.124.201.***
    Legat si el si tarat...
    2
    11
  • postat de Irina
    Luni, 09 Octombrie 2023 00:13
    46.97.169.***
    Numai bolnavi psihic...
    Ăștia cred că mai au&drept de vot...influențând/afectând viețile/traiul celorlalți cetățeni...

    Psihopații ăștia mai sunt liberi...!?? La pușcherie nu e loc & pentru ei...!?? Dar acolo ar sta tot pe banii pr0știlor...
    Americanii au pedeapsa cu m0@rtea ptr unele acte deCru
    3
    10
  • postat de Das
    Duminică, 08 Octombrie 2023 23:02
    89.136.186.***
    Trebuie ca in cel mai scurt timp acest monstru sa fie prins si inchis pt multi ani! Ce inima sa ai sa faci asa ceva unui biet animal?!
    Vom face propriile investigatii ca sa fie prins acest nemernic si cerem pedepsirea aspra a ticalosului!
    4
    12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.