Balul bărbaţilor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Scoarţe româneşti”, la Los Angeles: Un program despre „Scoarţe tradiţionale româneşti” va fi prezentat sâmbătă, 20 noiembrie, la St. Bede`s Episcopal Church din Los Angeles, de către Ştefan Ionescu, specialist în textile tradiţionale, care va încerca să prezinte câteva lucruri esenţiale despre aceste covoare româneşti, zona lor de provenienţă (Oltenia, Moldova, Valahia, Transilvania şi Basarabia), caracteristicile fiecăreia şi imagini reprezentative cu piese din colecţiile principale.

Ştefan Ionescu şi-a dedicat peste zece ani de studiu asupra covoarelor orientale, în mod special asupra covoarelor anatoliene din Transilvania.

* Arta şi cultura de a mânca: ARTHIS - Casa de Cultură Belgo-Română invită sâmbătă, 20 noiembrie, la evenimentul „Fourchet Vedet - Arată-mi ce ai in farfurie şi o să-ţi spun cine eşti. Despre arta şi cultura de a mânca”.

Pentru al cincelea an consecutiv, Săptămâna Gustului este organizată în toată Flandra şi la Bruxelles, prilej pentru diferitele culturi de a se întâlni în cadrul acestui eveniment culinar.

Pe parcursul acestei zile, publicul va putea participa la demonstraţii culinare în care va întâlni 12 bucătari din ţări diferite ce vor pregăti câte o specialitate din fiecare ţară: România, Maroc, Senegal, Turcia, Armenia, Rusia, Brazilia, Guineea, Cuba, Chile, Cambodgia, Belgia.

* Invitaţie la bal: Asociaţia Culturală Română „Mihai Purdi” şi Autoguvernarea Româneasca din Otlaca-Pusta, Ungaria, organizează şi în acest an, pe 27 noiembrie, Balul Bărbaţilor, eveniment cu un scop de binefacere, şi anume renovarea sălii de expoziţii a Asociatiei Purdi. Intrarea este liberă.

* Un weekend al filmelor româneşti la Madrid: Javier Tolentino, unul dintre principalii critici de film spanioli, a declarat: „Cinematografia românească este în acest moment cea mai bună din Europa”. Duminică  s-a încheiat primul eveniment dedicat în exclusivitate filmului românesc într-unul din principalele cinematografe din Madrid.

* Timbrul vinului: În perioada 29 noiembrie - 10 decembrie va fi organizată la Bank of Cyprus Cultural Foundation din Nicosia o expoziţie filatelică de prezentare a diferitelor stagii din procesul de creare a vinului.

Tema emisiunii filatelice comune este viticultura, un subiect care ilustrează tradiţia celor două ţări în industria de vinificaţie, fiind în acelaşi timp şi un simbol al prieteniei şi ospitalităţii dintre România şi Cipru.

Citit 751 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.