Gălățenii s-au închinat la moaștele Sfântului Ioan Casian

Gălățenii s-au închinat la moaștele Sfântului Ioan Casian
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, Sfinţii Cuvioşi Părinţi Ioan Casian şi Gherman, care au vieţuit pe meleagurile Scythiei Minor în secolul al IV-lea, sunt prăznuiţi în chip cu totul special la biserica gălăţeană ocrotită spiritual de cei doi sfinţi străromâni.

Anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Casian, în ajunul sărbătorii, miercuri, 28 februarie, o parte din preoţimea municipiului Galaţi a pornit în tradiţionala procesiune cu moaştele Sfântului Cuvios Ioan Casian la biserica închinată celor doi sfinţi cuvioşi dobrogeni, situată pe Faleza Superioară a Dunării, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos.

"Racla ce adăposteşte o părticică din moaştele Sfântului Cuvios Ioan Casian, din patrimoniul sacru al Reşedinţei arhiepiscopale, a fost adusă de o delegaţie a Centrului eparhial. După procesiunea cu sfintele moaşte, un sobor de preoţi din municipiul Galaţi a săvârşit slujba Vecerniei unită cu Litia, la finalul căreia chiriarhul Dunării de Jos le-a transmis celor prezenţi, prin telefon, un mesaj de binecuvântare şi de folos duhovnicesc.

La finalul slujbei, preotul paroh Petru Chircă a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a vorbit despre bucuria cinstirii în zona Dunării de Jos a celor doi sfinţi străromâni şi a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Casian pentru că, chiar şi de la distanţă, a fost în comuniune de rugăciune cu slujitorii şi credincioşii prin intermediul mijloacelor moderne de comunicare şi a binecuvântat aducerea în parohie a acestor sfinte odoare. Într-o deosebită atmosferă de evlavie şi de bucurie duhovnicească, atât pe parcursul slujbei, cât şi după încheierea acesteia, mulţi credincioşi din urbea gălăţeană s-au închinat şi au sărutat sfintele moaşte", se arată în comunicatul de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cursul zilei de joi, 29 februarie, la iniţiativa Părintelui Arhiepiscop Casian, sfintele moaşte au fost duse spre închinare la Capela Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi pentru a aduce bucurie şi binecuvântare elevilor şi profesorilor din această şcoală.

Citit 1239 ori Ultima modificare Vineri, 01 Martie 2024 19:39

2 comentarii

 • postat de Mihail
  Vineri, 01 Martie 2024 11:47
  86.120.250.***
  Sfântul,vreun strămoș al respectatului domn Casian Crăciun?
  0
  4
 • postat de Goe
  Vineri, 01 Martie 2024 07:30
  109.166.132.***
  Fara cuvinte ! Cei ce s-au inchinat deja au scapat de saracie,boli si alte afectiuni locomotorii !
  3
  5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.