Familie salvată cu elicopterul de pe un câmp în flăcări. Mama și copilul au ajuns la spital (VIDEO)

Familie salvată cu elicopterul de pe un câmp în flăcări. Mama și copilul au ajuns la spital (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)
Misiune de salvare a doi adulți și un minor surprinși de un incediu de vegetație uscată în zona Sfiștofca  din Delta Dunării, în care elicopterul SMURD de la Galați a fist trimis întrucât niciun mijloc de intervenție nu ar fi putut ajunge în locația înconjurată de flăcări, într-un timp suficient de scurt. 

”Apelul la 112 a fost efectuat duminică, 10 martie, în jurul orei 16.30, iar apelantul a anunțat că în jurul lor se manifestă un incendiu de vegetație și nu pot părăsi zona în siguranță, fiind blocați pe un grind. Către cele trei persoane s-a deplasat un elicopter SMURD de la Galati pentru a-i extrage în siguranță din zona afectată de incendiu”, a precizat cpt. Dan Ionașcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.

După două ore, cele trei persoane, un bărbat, o femeie și un minor de cinci ani, au fost transportate în siguranță în localitatea Sfiștofca, unde au fost evaluate medical. Mama și copilul urmau a fi transportate la spital pentru mai multe investigații și tratament.

 
Salvatorii tulceni au transmis cu aceasta ocazie un apel către populație de a NU incendia vegetația uscată și palustră! Acest gen de acțiuni se pot dovedi a fi extrem de periculoase atât pentru viața locuitorilor, a turiștilor aflați în Delta Dunării dar și pentru comunitățile locale și fauna zonei. 
Incendiile de vegetație sunt foarte imprevizibile și periculoase mai ales când vântul suflă cu putere riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcție imprevizibilă.

Numai în această după-amiază, două incendii de vegetație uscată au afectat suprafețe mari în județul Galați. Unul, la Brateș, a afectat 30 de hectare, iar un altul, la Berheci, izbucnit înainte ca intervenția de la Galați să fie finalizată, a afectat alte circa 10 hectare. În ambele cazuri, pompierii au stabilit drept cauză ”focul deschis în spații deschise”. 

 
 

Media

Citit 3740 ori Ultima modificare Duminică, 10 Martie 2024 20:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.