Costumarea lui Manneken-Pis în port popular românesc

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Romanian Ski Days, în Austria: Localitatea austriacă Kaprun va găzdui în perioada 28 noiembrie - 2 decembrie evenimentul intitulat Romanian Ski Days. În cadrul manifestării vor avea loc concerte cu trupe româneşti, un concurs de schi între români, va fi amenajat un stand cu sarmale şi mămăliguţă şi alte surprize. Din România sunt aşteptate în jur de 600 persoane.

* Simpozion româno-turc Cantemir-Iorga: Cu prilejul împlinirii a 300 de ani de la urcarea pe tron a lui Dimitrie Cantemir (25 noiembrie 1710) şi a 70 de ani de la asasinarea lui Nicolae Iorga de către Garda de Fier (30 noiembrie 1940), ICR Dimitrie Cantemir-Istanbul, în parteneriat cu Universitatea Istanbul, Facultatea de Litere, organizează la 25 noiembrie a.c., la această facultate, între orele 16 şi 20, un simpozion intitulat 2 români care au adus mari contribuţii la cultura turcă: Dimitrie Cantemir şi Nicolae Iorga.

* Nicolae Furdui Iancu va concerta în Spania: Îndrăgitul cântăreţ de muzică populară Nicolae Furdui Iancu îi va vizita pe românii din Spania, cu ocazia Zilei Naţionale a României, şi va avea o serie de concerte în câteva oraşe din regiunea Madridului. Furdui Iancu va cânta în 28 noiembrie în Alcala de Henares şi va fi acompaniat de formaţia "Crai Nou".

* Manneken-Pis din Bruxelles, în port popular românesc: Ambasada României şi Casa culturală belgo - română "Arthis" din Bruxelles invită joi, 2 decembrie, la festivitatea de costumare în port popular românesc a simbolului capitalei belgiene, Manneken-Pis. Evenimentul va avea loc în sala Maximilienne a Primăriei Bruxelles, la ora 14,00.

* Comemorarea lui Dinu Lipatti în Elveţia: Ambasada României la Berna organizează joi, 2 decembrie, două evenimente în Geneva şi Lausanne, pentru a-l comemora pe pianistul român Dinu Lipatti, de la a cărui moarte se împlinesc 60 de ani în 2010. Prima acţiune va fi o depunere de coroane de flori la Chêne-Bourg din Geneva, în memoria „celui mai cunoscut pianist român", care, începând cu anul 1943, a trăit şi a creat în Elveţia.

Părintele Adrian Diaconu va oficia o slujbă religioasă. În parteneriat cu Ecole Hoteliere de Lausanne (EHL), Ambasada organizează un concert de muzică clasică susţinut de laureatul Premiului „Dinu Lipatti", organizat de Radio România în cursul lunii noiembrie. O expoziţie fotografică ilustrând viaţa şi opera lui Lipatti, oferită de Muzeul „George Enescu" din Bucureşti, este vernisată în holul sălii de concerte a EHL.

Citit 892 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.