Cum se face calibrarea ancorajului la podul hobanat

Cum se face calibrarea ancorajului la podul hobanat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

După seria de nereguli de la Podul peste Dunăre, unii au început ”să sufle” și în... podul hobanat aflat în construcție pe viitorul drum de centură al Galațiului. Astfel, potrivit unora, podul hobanat ar fi început și el ”să se vălurească” și se întreabă dacă nu cumva e vorba de vreun pericol sau de vreo greșeală tehnică.

Desigur, vigilența este binevenită, însă de această dată, potrivit surselor consultate de noi privind această construcție, respectiva ”vălurire” nu este semn al vreunei probleme tehnice. Susținerea podului, care prezintă inclusiv un anumit grad de elasticitate, este asigurată cu ajutorul hobanelor – un sistem special de ancoraj – care trebuie reglat în funcție de poziționarea și greutatea construcției. Astfel, de-a lungul etapelor constructive de până în prezent – turnarea cimentului, a primelor straturi de asfalt etc. – au fost și primele operațiuni de calibrare, intermediare, pentru echilibrarea structurii.

Potrivit sursei citate, această calibrare a hobanelor nu este însă finalizată, iar ea se va face, în baza calculelor tehnice finale, după încărcarea definitivă a podului.

pnl3
Citit 1820 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 15:49

3 comentarii

 • postat de tu
  Marți, 23 Aprilie 2024 08:29
  5.13.142.***
  O lucrare de tot rasul, incepand cu imensele sensuri giratorii de pe centura pe care TIR-urile nu le pot ocoli fara sa calce pe banda alaturata deci un pericol grav de accident, pana la aces pod care e stramb din " fabrica". Pacat de idee si de faptul ca orasul avea nevoie de o astfel de lucrare.
  1
  5
 • postat de Gică Gălățeanu
  Duminică, 21 Aprilie 2024 03:15
  86.122.130.***
  Trageți tare băîeți și terminați podul că vin alegerile și nu are cu ce să se mai laude Costel Footea la capitolul tărăgănări...
  Din păcate pentru el mandatul ăsta nu prea i-au adus realizări, dar el încă mai vrea un ciolan.., de parcă s-a născut Președinte CJ !
  4
  6
 • postat de Das
  Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 13:37
  89.137.139.***
  Sa vedem cine o sa mai intretina podul asta peste 10-20 ani. Nu vor mai fi oameni si cei care au acum 40-50 ani vor muri si preful sa va alege de toata tara!
  5
  13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.