Poliţia Comunitară schimbă ambalajul: Poliţia Locală are drepturi depline. Şi de Rutieră!

Poliţia Comunitară schimbă ambalajul: Poliţia Locală are drepturi depline. Şi de Rutieră!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne aşteaptă puncte-amendă pentru parcările ilegale * Plus amenzi de achitat! * Poliţiştii comunitari rutieri ne vor putea opri în trafic *

Nu va fi simplu începând de anul viitor. Mai mult, chiar din prima zi a noului an, gălăţenilor le va veni din ce în ce mai greu să se ascundă în faţa legii. Şi asta pentru că Poliţia va primi o infuzie nesperată de ajutor din partea Poliţiei Locale (fosta Poliţie Comunitară).

Cu 80 la sută mai multe responsabilităţi

Cristian Gâscă, directorul Poliţiei Comunitare: „Poliţia Comunitară va deveni de la 1 ianuarie 2011 Poliţie Locală, iar această schimbare aparent formală, de titulatură, va aduce modificări profunde statutului poliţistului comunitar. De fapt, responsabilităţile acestuia cresc cu 80 la sută – asta în condiţiile în care numărul personalului nostru a fost diminuat cu 30 la sută”.  

La egalitate cu Poliţia Rutieră

Iată câteva dintre modificările care vor băga groaza în gălăţenii care deocamdată nu au soluţii pentru parcări:

„Poliţia Locală va avea acces la baza de date a Poliţiei Rutiere, iar punctele care se vor lua şoferilor care opresc ilegal vor fi contabilizate la acelaşi nivel”.

„În plus, pe lângă puncte, comunitarii rutieri vor da şi amenzi şi vor putea opri şoferii în trafic. Vom avea aceleaşi atribuţii cu ale Poliţiei Rutiere, mai puţin posibilitatea de a folosi alcool-testul şi aparatele radar”, spune Cristian Gâscă.

De asemenea, uniforma comunitarilor va suferi schimbări importante, ea fiind neagră, nu albastră, iar emblemele vor avea altă grafică. De asemenea, maşinile Poliţiei Locale vor fi imprimate cu fonturi negre.

Citit 3404 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.