Extremiştii ruşi vor să boicoteze 1 decembrie

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Marşul „Basarabia Pământ Românesc”: Acum 92 de ani, la 1 decembrie 1918, Adunarea Naţională a tuturor românilor din Transilvania, Banat, Crişana şi Maramureş, adunaţi la Alba-Iulia, a hotărât unirea românilor şi a tuturor teritoriilor locuite de dânşii cu România, scrie Vocea Basarabiei.

Astăzi, 1 decembrie, „Spirit Românesc” şi „Deşteptarea” din Basarabia invită la sărbătorirea a 92 de ani de la Marea Unire. La ora 16,00 va porni Marşul „Basarabia Pământ Românesc” din faţa Hotelul Naţional de la Chişinău.

Marşul va avea loc pe bulevardul Ştefan cel Mare şi se va încheia printr-un concert  în Scuarul Teatrului de Operă şi Balet. Organizaţii extremiste ruseşti au anunţat deja că se vor opune acestui marş.

Valerii Klimenko şi Liga Tineretului Rus ar avea intenţia să demonteze piatra comemoartivă a victimelor comunismului, potrivit basarabia91.net.

În acest scop, în centrul Chişinăului au fost mobilizate pentru astăzi forţele de ordine, iar piatra a fost îngrădită cu un gard de protecţie.

Piatra comemorativă în memoria victimelor ocupaţiei sovietice a fost instalată prin decretul prezidenţial al lui Mihai Ghimpu la 28 iunie curent, dată care a fost declarată Zi a ocupaţiei sovietice.

Citit 956 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.