Julio Iglesias primeşte „Trofeul Celebrităţii”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Celebrul artist Julio Iglesias a ţinut să îşi arate recunoştinţa faţă de români printr-o emoţionantă scrisoare oficială adresată României, organizatorilor şi juriului „Galei Internaţionale a Celebrităţilor – Spania 2010”. 

„Mă simt onorat şi profund recunoscător pentru ˝Trofeul Celebrităţii˝, pe care îl voi primi din partea României. Legătura mea de prietenie şi dragoste cu românii a început în anul 1969, când datorită iubitului meu prieten Valeriu Lazarov, am participat la Festivalul ˝Cerbul de Aur˝, la Braşov, de unde păstrez frumoase amintiri...”.

„De fiecare dată când m-am întors în România – în 1999, 2007 şi 2008 – am simţit afecţiunea sinceră a oamenilor, am descoperit o ţară minunată în turneele pe care le-am făcut şi, mai presus de orice, m-am simţit acasă”, se arată în scrisoare.

* O altă personalitate spaniolă, cel mai cunoscut filosof contemporan spaniol, Fernando Savater, îi dedică lui Emil Cioran „Trofeul Celebrităţii”:

„Adevăratul premiu şi stimulul decisiv pentru dezvoltarea mea intelectuală a fost întâlnirea cu opera marelui filosof român şi apoi cu Cioran personal, cu care am fost prieten peste 20 de ani. El niciodată nu a vrut să fie maestru, dar a fost pentru mine şi cred că prin intermediul traducerilor pe care le-am făcut operelor sale, a fost un maestru pentru milioane de persoane care vorbesc limba spaniolă”.

* Invitatul de onoare al „Galei Internaţionale a Celebrităţilor – Spania, 2010” este Alteţa Sa Don Leandro Alfonso de Bórbon Ruiz, unchiul Regelui Juan Carlos al II-lea al Spaniei.

„Mulţumesc României pentru trofeul pe care mi-l va acorda. Trebuie să recunosc că această distincţie este specială pentru mine, datorită relaţiei excepţionale pe care o am cu grupul de artişti români de la Madrid”.

„Acest trofeu, care îmi este acordat la scurt timp după ce artistul Romeo Niram i-a oferit un tablou nepotului meu, Prinţul Felipe de Asturias, întăreşte relaţiile dintre România şi Spania şi face ca artiştii români să fie cât mai apreciaţi în Spania”, a declarat Alteţa Sa Don Leandro de Bórbon Ruiz.

* „Gala Internaţională a Celebrităţilor – Spania 2010” se va desfăşura astăzi la Universitatea Complutense din Madrid. Printre cei care vor primi Trofeul Celebrităţii se număra cel mai bun portar din lume, Iker Casillas, Gheorghe Hagi, Gheorghe Craioveanu, Nicu Covaci, Costel Busuioc, artistul plastic Romeo Niram, scriitorul Fabianni Belemuski, artistul plastic Bogdan Ater, ambasadorul României la Madrid, Maria Ligor, şi consulul României la Madrid, Petre Constantin. Un premiu special, post-mortem, îi va fi acordat lui Valeriu Lazarov.

Comunicat de presă presa transmis de Defeses Fine Arts PR Agency – Madrid

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.