Colecţii şi colecţionari de valoare, la Agro-Dunărea

Colecţii şi colecţionari de valoare, la Agro-Dunărea
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Halele Agro-Dunărea, de pe calea Prutului, găzduiesc, începând de ieri, de la ora 12,00, a doua ediţie a târgului de antichităţi. Târgul va fi deschis până duminică la ora 14 şi îi aşteaptă pe toţi pasionaţii de obiecte vechi, monede, vederi, medalii, cărţi, icoane, ceasuri etc.

Încă de la intrare îţi ia ochii o masă plină de bijuterii. Mai mici, mai mari, în diverse forme şi culori, cu pietre preţioase sau semipreţioase, toate atrag şi aşteaptă să îşi găsească stăpânul.

În spatele mesei, un domn aranjează fiecare piesă la locul ei cu mare atenţie. E colecţionar de mulţi ani şi se află pentru prima oară la noi în oraş, dar e foarte mulţumit de participarea la acest târg:

„Nu am fost la prima ediţie pentru că organizăm şi noi astfel de expoziţii la Bucureşti. Am aflat de acest târg la Braşov. Sunt foarte impresionat de organizare şi sunt mulţumit că am reuşit să fac schimburi de monede şi medalii şi aştept să fac şi alte achiziţii”.

„Pasiunea de antichităţi vine din familie. Tatăl meu a fost pasionat de ceasuri, eu colecţionez ceasuri şi bijuterii. Am doi copii, unul de 20 de ani şi unul de 10. Cel mare are o colecţie de timbre, iar cel mic una de cărţi poştale. Pasiunea pentru lucrurile vechi este foarte frumoasă şi te ajută să afli multe lucruri noi”, ne-a mărturisit  Mihai Tănase, preşedintele Asociaţiei Colecţionarilor din România.

Atenţie la organizare!

Printre mesele cu obiecte vechi, dar valoroase, domnul Florenţiu Tanascov veghea buna desfăşurare a activităţii. „Nu aş putea să vă spun câţi expozanţi au venit. Cred că sunt vreo 45, dar mâine mai vin încă vreo 10. Încă de la prima ediţie am fost întrebaţi când va fi următoarea şi iată că, cu sprijinul domnul Marian Băilă, am reuşit. Sunt mulţi care au fost şi la prima ediţie, dar sunt şi oameni care au venit pentru prima oară la noi”.

2Avem lucruri de calitate mult mai ridicată faţă de cele de la prima ediţie. Sunt ceasuri, bijuterii şi tablouri. Cu siguranţă vom face şi o a treia ediţie, pentru că expozanţii sunt doritori şi chiar ne gândim serios dacă vom avea unde să îi găzduim. Dacă vor mai fi oameni de suflet, cum e domnul Băilă, care să sponsorizeze astfel de târguri, vom face cât se poate de multe”, ne-a spus domnul Tanascov .

Gălăţenii care vor trece pragul halelor Agro-Dunărea pot admira colecţii de timbre, cărţi, icoane şi hărţi vechi. Nu lipsesc nici medaliile de colecţie, diferite piese de argintărie sau vederile din alte timpuri, mobila veche şi hainele vintage aduse de doamna Constance Vintilă. Orice gălăţean poate pleca, pe post de suvenir, măcar cu o monedă în valoare de 1 leu. Fiecare după buget!

Tombolă cu premii

Biletul de intrare costă doar 1 leu, dar nu trebuie aruncat, ci completat cu datele personale şi depus în urna special amenajată la intrare. Fiecare are o şansă pentru unul dintre cele trei premii oferite la tombolă: o cască militară veche românească din perioada Republicii Populare România, o casetă de lemn inscripţionată manual, care datează din 1926 şi două călimări din marmură cu suport şi toc.

Tragerea la sorţi va avea loc marţi, de la ora 13, la sediul redacţiei „Viaţa liberă”. Câştigătorii vor fi anunţaţi în ziarul nostru de miercuri.

Să nu uitaţi că expoziţia va fi deschisă sâmbătă de la ora 9 la 18, iar duminică de la ora 9 la 14.

Vă reamintim că organizatorii vor pune la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb).

Citit 971 ori Ultima modificare Marți, 11 Octombrie 2011 18:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.